ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αφιέρωμα στη Σκύρο από τη FAZ – «Ένας από τους μεγαλύτερους Αιγαιοπελαγίτικους θησαυρούς»

Αφιέρωμα στη Σκύρο από τη FAZ – «Ένας από τους μεγαλύτερους Αιγαιοπελαγίτικους θησαυρούς»

Αφιέρωμα στη Σκύρο, παρουσιάζει στις ταξιδιωτικές της σελίδες η Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο μεταφέρει τους αναγνώστες στο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων, με την μακραίωνη ιστορία, τις μυθολογικές αναφορές αλλά και τις απαράμιλλες ομορφιές.

«Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων. Όμως πέρα από τη γεωγραφική της θέση, δεν έχει τίποτα κοινό με τις αδελφές της Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Είναι μακριά από αυτές και βρίσκεται ήδη στα μισά των Κυκλάδων (…) Το ότι είναι απομακρυσμένη έχει πλεονεκτήματα, ο τουρισμός είναι περιορισμένος και το νησί παραμένει αυθεντικό. Με το πλοίο ‘Αχιλλέας’ ταξιδεύουν κυρίως Έλληνες – πολλοί Αθηναίοι έχουν σπίτι στο νησί» αναδημοσιεύει η DW.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη Χώρα «έναν από τους μεγαλύτερους Αιγαιοπελαγίτικους θησαυρούς», στον παραλιακό συνοικισμό Μαγαζιά με άρωμα δεκαετίας του 1950, αλλά και στο βυζαντικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Σκυριανού στο Κάστρο. Η διαδρομή μέχρι τον Άγιο Γεώργιο είναι μοναδική. «Καταρράκτες από μπουκαμβίλιες προσθέτουν πολύχρωμες πινελιές στα ασβεστωμένα σπίτια. Κάθε σκαλί δημιουργεί χώρο για γλάστρες με εύθραυστα φυτά που ποτίζονται με αγάπη», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη Σκύρο δεν λείπουν και οι μυθολογικές αναφορές και μάλιστα για έναν από τους σπουδαιότερους ομηρικούς ήρωες, τον Αχιλλέα. Μέσα στα τείχη του βυζαντικού Κάστρου, η δημοσιογράφος φαντάζεται να περιπλανώνται μυθικά πρόσωπα: «Ίσως κάπου εδώ πάνω να βρισκόταν η αυλή του Λυκομήδη, όπου μεγάλωσε ο Αχιλλέας, μεταμφιεσμένος σε κορίτσι ανάμεσα στις κόρες του Βασιλιά της Σκύρου. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η μητέρα του Αχιλλέα, η θαλάσσια νύμφη Θέτιδα, είχε λάβει χρισμό ότι ο γιος της θα πέθαινε στον Τρωικό Πόλεμο (…) Στα εννιά του χρόνια τον έφερε στη Σκύρο, του φόρεσε γυναικεία ρούχα και πίστευε ότι είναι ασφαλής (…) Μέχρι που τον εντόπισε ο σοφός Οδυσσέας. Παρουσιάστηκε ως έμπορος χαρίζοντας στις πριγκίπισσες πολύτιμα υφάσματα, κοσμήματα και όπλα. Ο Αχιλλέας – εκπαιδευμένος στην τέχνη του πολέμου από παιδί – ήταν ο μόνος που επέλεξε ένα ξίφος. Τα πράγματα ήταν πια ξεκάθαρα. Ο Αχιλλέας προδόθηκε και δεν χρειάστηκε να πειστεί πολύ για να πάει στον πόλεμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.