Οκτώ ιδέες για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Μέρη ιδανικά για να περάσεις όμορφες και ξεκούραστες στιγμές δίπλα στη φύση!

Οκτώ ιδέες για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Οκτώ μέρη κοντά στην Αθήνα για μονοήμερες εκδρομές!

Εκδρομές που μπορείτε να κάνετε, ίσως και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Λιβαδειά

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου τη Λιβαδειά για το ξακουστό Πάσχα της και για τα καλοψημένα και πρώτης ποιότητας σουβλάκια της, όμως είναι πολλά παραπάνω. Κρυμμένη ανάμεσα στον Παρνασσό και στον Ελικώνα, η όμορφη αυτή πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος και είναι μια ώρα και κάτι από την Αθήνα. Άσε στην αρχή της πόλης το αυτοκίνητο και πήγαινε μέχρι τους καταρράκτες.

Πιες τον καφέ σου και απόλαυσε την καταπληκτική φύση. Κάνε βόλτες στο Πέτρινο Θέατρο της Κρύας, στον Πύργο του Ρολογιού και μπες μέσα στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο. Ακολούθησε τις μυρωδιές και κάτσε σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια που αργομαγειρεύουν ντόπια κρέατα και ψήνουν εξαιρετικά σουβλάκια!

Παύλιανη Φθιώτιδας

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας σίγουρα. Το έχεις δει πολλές φορές στα κανάλια για το περίφημο πάρκο της Παυλιανής με τις περίτεχνες ζωγραφιές των ντόπιων και τώρα, ήρθε η ώρα να το βάλεις στο πρόγραμμά σου.

H διαδρομή είναι περίπου δυόμιση ώρες, όμως αν ξεκινήσεις πρωί και αποφύγεις την πολύ κίνηση τότε η κούραση θα είναι λιγότερη. Αξίζει σίγουρα να φτάσεις εδώ για μονοήμερη. Το απόλυτα ειρηνικό χωριό θα σε αποζημιώσει για τις λίγες παραπάνω ώρες οδήγησης. Εννοείται, εδώ θα βρεις και ταβερνάκια (ψάξε την Ταβέρνα της Λίτσας) και καφέ με όμορφα σπιτικά γλυκά! Ένα τέλειο καφέ επίσης είναι το Casa De Papel που δε μοιάζει με τα άλλα που έχεις βρεθεί!

Αγόριανη

Αν η Αράχοβα είναι η Μύκονος του χειμώνα, τότε η Αγόριανη είναι η Σαντορίνη του χειμώνα. Σε απόσταση αναπνοής από την Αράχοβα, το χωριό αυτό είναι μοναδικό! Το ξύλινο γεφυράκι που οδηγεί σε έναν καταρράκτη θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα και τα πολλά μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, καφέ και σπιτικά γλυκά θα σε φροντίσουν και με το παραπάνω! Μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή κάποιο κεραμικό με χειροποίητα σχέδια. Θα τα βρεις όλα εκεί!

Λίμνη βουλιαγμένης, Λουτράκι

Όλο και κάποια Κυριακή καλοκαιριού θα έχεις βρεθεί εκεί για κολύμπι. Θα έχεις δει λογικά το πόσο μοναδικό είναι το φυσικό τοπίο. Ε, αυτήν την εποχή είναι ακόμα πιο όμορφο! Η Φύση ζωγραφίζει και η λίμνη (που μάλιστα είναι λιμνοθάλασσα, καθώς επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου) είναι ήρεμη και χωρίς τον πολύ κόσμο.

Επίσης, σε πολύ κοντινή απόσταση και αν έχεις διάθεση εξερεύνησης, μπορείς να πας και στο Ηραίον, που είναι ένα εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος αλλά και στον φάρο Μελαγκάβι, που στέκει ακριβώς από πάνω του. Εννοείται θα περάσεις και από το Λουτράκι να κάνεις και εκεί μια βόλτα στην προκυμαία!

Πάρνηθα Θέση Μόλα

Για να φτάσεις σε αυτό το υπέροχο τοπίο θα χρειαστείς αμάξι και μόλις 45 λεπτά οδήγησης! Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος για πικ νικ θα σε καλωσορίσει. Ο καθαρός αέρας, τα φθινοπωρινά χρώματα και ένα μικρό εκκλησάκι που θα βρεις εκεί, θα σε γαληνέψουν! Εδώ, δε θα βρεις να αγοράσεις κάτι σε φαγητό ή ποτό, οπότε έλα καλά οργανωμένος με την πραμάτεια σου και θα περάσεις σίγουρα μια από τις πιο όμορφες Κυριακές σου (ή και καθημερινές, ανάλογα πότε θα έρθεις).

Αμάρυνθος, Εύβοια

Μη σε τρομάζει που η Αμάρυνθος, είναι στην Εύβοια, δε θα κάνεις κάποιο ταξίδι με πολλές ώρες οδήγησης. Θες μόνο μία ώρα και τριάντα λεπτά για να φτάσεις εδώ. Θα περάσεις τη Χαλκίδα (που οκ έχεις πάει αρκετές φορές), θα βρεθείς Ερέτρια και λίγο παρακάτω είναι η Αμάρυνθος.

Ένα ωραίο γραφικό και παραθαλάσσιο χωριό που αυτήν την εποχή είναι ιδιαίτερα όμορφο και γαλήνιο. Άραξε σε ένα ταβερνάκι για θαλασσινά, κάνε τις βόλτες σου στα σοκάκια του χωριού που έχουν την ομορφιά τους και περπάτα μέχρι να δεις μια όμορφη Βυζαντινή εκκλησία, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Θα έχεις ζήσει μια υπέροχη και ολοκληρωμένη ημέρα και θα έχεις πάει και σε ένα ακόμα νησί, για φέτος!

Βυτίνα

Πάντα είναι μια ωραία στιγμή για να πας στη Βυτίνα! Το καλοκαίρι για τη δροσιά, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο για τα χρώματα και το Χειμώνα για το τοπίο με την ομίχλη, που είναι παραμυθένιο. Θα χρειαστείς δύο ώρες οδήγηση όμως θα περάσεις από πολύ όμορφα χωριά όπως το Λεβίδι, τη Βλαχέρνα και την Καμένιτσα!

Στη Βυτίνα θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα σοκάκια, θα φας καλά όπου και αν καθίσεις, θα χορτάσεις υπέροχο φυσικό τοπίο και θα φέρεις μαζί σου φεύγοντας, τυρί ή χυλοπίτες!

Ορεινή Κορινθία

Αν σε ενοχλούν οι πολλές στροφές ίσως δυσκολευτείς. Έχουμε και εδώ ένα δυοράκι στο αμάξι όμως έχουμε και εδώ εκπληκτικό φυσικό τοπίο, που αυτήν την εποχή είναι στα καλύτερα του! Καταπληκτικές θερμοκρασίες για να κάνεις εξερευνήσεις σε δάση και μικρά παραδοσιακά χωριά. Θα φτάσεις πολύ εύκολα μέχρι το ξυλόκαστρο και από εκεί θα αρχίσεις να ανεβαίνεις. Πήγαινε μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας. Η διαδρομή και όλο αυτό το σκηνικό που θα συναντήσεις εκεί, θα σε ανταμείψει! Δοκίμασε να περάσεις από την καταπληκτική Λίμνη Δόξα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και επειδή σίγουρα θα πεινάσεις μέχρι να φτάσεις, βρες το μαγαζί “Το Χάνι του Χανιά” που μπορεί να σε χορτάσει με τον καλύτερο τρόπο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.