Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί- όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (φωτο)

Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί- όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (φωτο)

Πώς θα σας φαινόταν να ταξιδεύατε σε ένα καταπράσινο νησί με σπάνια χλωρίδα, περιτριγυρισμένο από δροσερά, καταγάλανα νερά και… καθόλου κατοίκους; Σίγουρα ειδυλλιακό.

Η πραγματικότητα, όμως, ξεπερνά ακόμα και τη μεγαλύτερη φαντασίωση στην περίπτωση όσων είχαν την τύχη να βρεθούν και να κολυμπήσουν στα νερά του υπέροχου αυτού νησιού.

Το όνομά του είναι Σαπιέντζα και αποτελεί ένα από τα κρυφά «διαμάντια» της Πελοποννήσου. Στην απογραφή του 2011, είχαν καταγραφεί 2 κάτοικοι. Σήμερα, πιθανότατα δεν έχει μείνει κανείς.

Βρίσκεται απέναντι από τη Μεθώνη, έχει έκταση μόλις 9 τ. χλμ και… μία και μοναδική παραλία! Την «Άμμο». Τα νερά της Άμμου είναι τα βαθύτερα στα οποία μπορεί κανείς να κολυμπήσει στην Ελλάδα. Γεγονός που έχει την εξήγησή του.

Η Σαπιέντζα μαζί τη νήσο Σχίζα, το Βενέτικο, την Αγία Μαριανή και τις βραχονησίδες Δύο Αδέλφια, Μπόμπα και Αυγό αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα που είναι γνωστό ως «Μεσσηνιακές Οινούσσες», νότια του οποίου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Ο λόγος για τον τάφρο των Οινουσσών (ή Φρέαρ των Οινουσσών), με βάθος 5.121 μέτρα!

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλά ναυάγια, γι’ αυτό και πολλοί μύθοι επικρατούν γύρω από το νησί αυτό και την άγρια θάλασσα του.

Αν σκέφτεστε να το επισκεφτείτε, θα πρέπει να πάρετε κάποιο από τα τουριστικά πλοιάρια που αναχωρούν από τη Μεθώνη, μεταφέροντας τους τολμηρούς κολυμβητές στα θεσπέσια και άγρια νερά της Σαπιέντζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρο το σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.