25 κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια μέσα στο 2020

25 κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια μέσα στο 2020

Πριν λίγο καιρό το National Geographic κυκλοφόρησε την λίστα με τους 25 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2020. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει μέρη από όλο τον κόσμο και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της έκδοσης να υποστηρίξει τον βιώσιμο τουρισμό.

Οι επιλογές τους λαμβάνουν υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως την πολιτιστική εμπλοκή, την ποικιλομορφία, την αξία, πόσο προσιτές είναι οικονομικά και φυσικά τα οφέλη που αποκομίζει κάθε τοπική κοινότητα.

Η λίστα συντάχτηκε από 17 συντακτικές ομάδες του National Geographic Traveler σε όλο τον κόσμο και είναι κατανεμημένη σε 4 διαφορετικές κατηγορίες, προσφέροντας προτάσεις για ταξιδιώτες που δίνουν έμφαση στον πολιτισμό, την ζωή στις πόλεις, την φύση ή την περιπέτεια.

Δείτε παρακάτω τα 25 μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε το 2020, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

Zakouma National Park, Τσαντ

Αυτό το πάρκο βρίσκεται νότια της ερήμου Σαχάρα, και είναι γνωστό για την άγρια ​​ζωή του. Μετά τη λήψη δραστικών μέτρων για την αποφυγή της λαθροθηρίας των ελέφαντων, μόνο 24 ελέφαντες κατάφεραν να διασωθούν την τελευταία δεκαετία στο πάρκο, ενώ ο πληθυσμός τους αυξάνεται τώρα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Kamchatka Peninsula, Ρωσία

Η χερσόνησος της Kamchatka βρίσκεται στην ανατολική Ρωσία και αποτελείται από δύο οροσειρές, με 127 ηφαίστεια, από τα οποία τα 22 είναι ακόμη ενεργά. Υπάρχουν επίσης θερμές πηγές, και πολλά ποτάμια και βάλτοι. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τους έντονους χειμώνες, αλλά και τα δροσερά καλοκαίρια.

Tohoku, Ιαπωνία

Η περιοχή Tohoku στην Ιαπωνία είναι γνωστή για τα βουνά, τις θερμές πηγές και τις λίμνες της, αλλά και τους έντονους χειμώνες της. Απέχει λιγότερο από τρεις ώρες με το τρένο από το Τόκιο, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

The Wales Way, Ηνωμένο Βασίλειο

Το The Wales Way είναι τρεις διαφορετικές διαδρομές που οδηγούν τους ταξιδιώτες στη χώρα, με κάθε διαδρομή να παρέχει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Grossglockner High Alpine Road, Αυστρία

Ανάμεσα σε ορεινούς βοσκότοπους και λιβάδια, βρίσκεται ο Grossglockner High Alpine Road, ο οποίος προσφέρει μια όμορφη, γραφική βόλτα στις αυστριακές Άλπεις.

Tasmania, Αυστραλία

Η Τασμανία είναι ένα απομονωμένο νησιωτικό κράτος ανοιχτά των νότιων ακτών της Αυστραλίας, γνωστό κυρίως σε φυσιολάτρες για τις αχανείς εκτάσεις άγριας παρθένας φύσης, τα πολλά εθνικά πάρκα και την πληθώρα ειδών χλωρίδας και πανίδας που ζουν σε αυτά.

Grand Canyon, Αριζόνα, ΗΠΑ

Το Grand Canyon είναι ένα μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο και βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι ο πιο ονειρεμένος προορισμός, ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη τρέλα με τα ταξίδια. Αποτελούν τον απόλυτο εξωτικό προορισμό για αυτούς που επιζητούν γαλαζοπράσινα νερά, θαυμάσιες παραλίες και μοναδικές υποβρύχιες δραστηριότητες.

Canary Islands, Ισπανία

Τα Κανάρια Νησιά, κοντά στις αφρικανικές ακτές, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και συνδυάζουν άψογα τις ηλιόλουστες χρυσαφένιες παραλίες με τις ιδιαίτερες ηφαιστειακές εκτάσεις. Η συστάδα των ισπανικών νησιών βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό και ανήκει γεωπολιτικά στη χώρα της Ισπανίας.

National Blue Trail, Ουγγαρία

Το National Blue Trail είναι ένας δημοφιλής προορισμός πεζοπορίας και προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Έγινε διάσημο μετά από ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε γι’αυτό το 1979.

Bialowieza Forest, Πολωνία/Λευκορωσία

Το δάσος αυτό βρίσκεται στα σύνορα της Πολωνίας και της Λευκορωσίας, και είναι γνωστό για τη βιοποικιλότητα του. Το National Geographic το χαρακτηρίζει “ένα από τα πιο αληθινά άγρια ​​μέρη της Ευρώπης”.

Kalahari Desert, Νότια Αφρική

Αυτή η έρημος περιλαμβάνει τρεις αφρικανικές χώρες, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική. Οι κάτοικοι είναι νομάδες, όπως επίσης και Βουσμάνοι και Οτεντότοι, που ζουν σε συνθήκες πενίας. Στο αχανές έδαφος υπάρχουν ελάχιστα κέντρα που κατοικούνται μόνιμα, κυρίως στις περιφερικές ζώνες. Οι οάσεις απουσιάζουν σε αυτά τα μέρη.

Magdalen Islands, Καναδάς

Τα νησιά Magdalen αποτελούνται από οκτώ μεμονωμένα νησιά. Κάθε ένα έχει τη δική του μοναδική κουλτούρα και προσφέρει μοναδικές περιπέτειες. Τα νησιά έχουν μακρά ιστορία ναυαγίων, καθώς κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, περίπου 500 πλοία ναυάγησαν στην περιοχή, εξαιτίας των ρηχών νερών αλλά και των συνεχών μετατοπίσεων της άμμου.

Puebla, Μεξικό

Η Puebla είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στο Μεξικό και είναι γνωστή για την ύπαρξη πάνω από 350 εκκλησιών και την εκπληκτική της αρχιτεκτονική.

Parma, Ιταλία

Αυτή η πόλη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα τυριά της και το προσούτο. Φιλοξενεί επίσης πολλά μουσεία και ιστορικούς καθεδρικούς ναούς, ενώ ονοματίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2020.

Mostar, Βοσνία Ερζεγοβίνη

Το Mostar είναι μια πόλη και δημοτική αρχή της Βοσνίας επί του ποταμού Νερέτβα και είναι η πέμπτη σε μέγεθος πόλη στη χώρα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Stari Mos και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται mostari (φύλακες της γέφυρας). Η γέφυρα, που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας από Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Fort Kochi, Ινδία

To Fort Kochi είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οικισμός στην Ινδία και είναι ένα μείγμα πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Τα κινέζικα αλιευτικά δίκτυα είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της ιστορικής περιοχής.

Telč, Τσεχία

Ενώ η πόλη κάηκε σε πυρκαγιά το 1530, ανακατασκευάστηκε και έχει γίνει πλέον ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στη Τσεχική Δημοκρατία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης χαρακτηρίστηκε μάλιστα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Philadelphia, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ

Η Φιλαδέλφεια, γνωστή και ως «πόλη της αδελφικής αγάπης», είναι μια από τις παλιότερες και πιο ιστορικές πόλεις των Η.Π.Α. Στον 18ο αιώνα ήταν για λίγο η πρώτη πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και η δεύτερη μεγαλύτερη αγγλόφωνη πόλη του κόσμου (μετά από το Λονδίνο). Εθνικό κειμήλιο θεωρείται η Καμπάνα της Ελευθερίας (The Liberty Bell) που στεγάζεται στην Παλαιά Πόλη.

Abu Simbel, Αίγυπτος

Το Αμπού Σίμπελ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη. Προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες, ιδιαίτερα όμως κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο, καθώς ένα φυσικό θαύμα συντελείται, αναδεικνύοντας την τέχνη, για πολλούς τη μαγεία του σπουδαίου αυτού πολιτισμού.

Το εσωτερικό του κυρίως Ναού του Αμπού Σιμπέλ, το μεγαλύτερο μέρος του έτους είναι τυλιγμένο στο σκοτάδι. Δύο όμως συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου, στην επέτειο των γενεθλίων (22 Φεβρουαρίου) και τη στέψη του φαραώ Ραμσή ΙΙ (22 Οκτωβρίου), μια δέσμη φωτός του ήλιου διαπερνά το σκοτάδι, φωτίζοντας αγάλματα των θεών και του βασιλιά στο εσωτερικό ιερό του ναού.

Mendoza Province, Αργεντινή

Γνωστή κυρίως για το κρασί της, η Mendoza είναι μια πολυσύχναστη πόλη στα ανατολικά του όρους Aconcagua, της ψηλότερης κορυφής στο δυτικό ημισφαίριο. Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών την επιλέγει λόγω των δραστηριοτήτων που προσφέρει, όπως ορειβασία, σκι, πεζοπορία και ράφτινγκ, η περιοχή με τους 1.000 αμπελώνες προσελκύει περισσότερο τους λάτρεις του κρασιού.

Maya Biosphere Reserve, Γουατεμάλα

Το μεγαλείο της χαμένης πόλης των Μάγια αποκαλύφθηκε πέρυσι από αρχαιολόγους, οι οποίοι εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια, χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης. Τα «ευρήματα» εντοπίστηκαν στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και το Μπελίζ. Γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Gobekli Tepe, Τουρκία

Αυτή η πόλη φιλοξενεί έναν από τους παλαιότερους ναούς του κόσμου – ο ναός Gobeki Tepe θεωρείται ότι είναι πάνω από 11.000 ετών.

Guizhou Province, Κίνα

Το CNN ανέφερε ότι η Guizhou είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επαρχίες της Κίνας. Είναι επίσης το σπίτι της μεγαλύτερης σπηλιάς της Ασίας και παρασκευάζει ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά της χώρας – το Moutai.

Asturias, Ισπανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αστούριες ή ακριβέστερα το Πριγκιπάτο των Αστουριών, βρίσκεται στο βορρά της Ισπανίας και βρέχεται από τον Βισκαϊκό κόλπο. Η περιοχή δεν έχει πολύ τουρισμό και είναι η ιδανική απόδραση για το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.