ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρόδος: Αναστάτωση σε πτήση από την «απαγορευμένη» Σουηδία

Ρόδος: Αναστάτωση σε πτήση από την «απαγορευμένη» Σουηδία

Πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία προσγειώθηκε στη Ρόδο , παρά το γεγονός πως η σκανδιναβική χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών από όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς τη χώρα μας.

Φαίνεται πως στην πτήση δεν επέβαιναν μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες από τη Σουηδία που βρέθηκαν στη Ρόδο για τις διακοπές τους.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε για την πτήση από τη Σουηδία, που προσγειώθηκε στο νησί της Ρόδου. «Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός»,

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης «δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται».

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε επιπλέον πως «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες». Ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε πως ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό και πως οι Αρχές βρίσκονταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία προκειμένου να δοθεί άδεια.

Ποιες χώρες δεν βρίσκονται στη λίστα μετά το άνοιγμα των συνόρων

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα και για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών, εκτός δηλαδή των κρατών μελών της ΕΕ, (η λίστα θα ανανεώνεται ανά δεκαπενθήμερο): Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Κίνα**.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαγόρευση πτήσεων υπάρχει για τη Βρετανία, την Τουρκία και τη Σουηδία, ενώ εκτός λίστας είναι, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία. Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό πως στην Ελλάδα βρέθηκε, ταξιδεύοντας μέσω Βουλγαρίας και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.