Θεσσαλονίκη: «Τουριστική Κάρτα» θα έχουν πλέον οι επισκέπτες

Θεσσαλονίκη: «Τουριστική Κάρτα» θα έχουν πλέον οι επισκέπτες

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/EKETA Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Οι δύο πλευρές στοχεύουν με τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του έργου SUSTOURISMO, να προωθήσουν το Βιώσιμο Τουρισμό στην πόλη, μέσω της ανάπτυξης ειδικών εφαρμογών και τουριστικών πακέτων. Εξετάζεται, ήδη, η υλοποίηση μιας ενιαίας κάρτας τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς και η συνεργασία τους στην υποβολή σχετικών με τον τουρισμό και τις μεταφορές προτάσεων σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Όπως συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ έχοντας υλοποιήσει στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων αλλά και εν εξελίξει έργων του εφαρμογές και έρευνες καταγραφής των τουριστικών μετακινήσεων, αλλά και των απόψεων των επισκεπτών μιας περιοχής για τις προσφερόμενες υπηρεσίες μετακίνησης και τουρισμού, να παραχωρήσει σχετικές πληροφορίες στον ΟΤΘ για ενσωμάτωσή τους στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα και εφαρμογή τουριστικής ενημέρωσης του ΟΤΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα «Τουριστική Κάρτα για τη Θεσσαλονίκη» θα παρέχει στον επισκέπτη την ευκαιρία να προπληρώσει συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα, μέσα από τα οποία θα εξασφαλίζει την επίσκεψή του σε μουσεία κι άλλα σημεία πολιτισμού της πόλης, τη μετακίνησή του με βιώσιμα μέσα, τη συμμετοχή του σε ξεναγήσεις κ.ά. Με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας στη συνεργασία των δύο φορέων θα συγκροτηθεί και ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού, με αντικείμενο υποστήριξης το σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.