ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που έχει 365 Εκκλησίες – Μία για κάθε μέρα του χρόνου!

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που έχει 365 Εκκλησίες – Μία για κάθε μέρα του χρόνου!

Γνωρίζατε πως σύμφωνα με την παράδοση, η Ίος έχει 365 Εκκλησίες, δηλαδή μία για κάθε ημέρα του έτους;

Σε αυτό το νησί οι παραδόσεις διαδραματίζουν ενεργό ρόλο και δεν τις ξεχνούν, ενώ περιποιούνται την κάθε μία. Πολλές από αυτές είναι διατηρητέες ως ιστορικά μνημεία της μεταβυζαντινής περιόδου.

Στο εσωτερικό τους είναι λιτά φτιαγμένες με λιγοστές καρέκλες και εικόνες, ενώ εξωτερικά είναι ασβεστωμένες. Η παράδοση θέλει λοιπόν να έχει τόσες πολλές Εκκλησίες για να διαφέρει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Γεγονός είναι πάντως πως τα εκκλησάκια που υπάρχουν, είτε σφηνωμένα μέσα στα στενοσόκακα, ή βρίσκονται κάπου μόνα τους και ξεχωρίζουν στα περίχωρα, προκαλούν την εντύπωση και την περιέργεια των ξένων τουριστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.