ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βόρεια Ελλάδα: Από την Πιερία μέχρι την Αλεξανδρούπολη η πιο όμορφη ακτογραμμή της Ευρώπης…

Στην Μακεδονία και την Θράκη κτυπά η καρδιά του ποιοτικού τουρισμού της Ελλάδας

Βόρεια Ελλάδα: Από την Πιερία μέχρι την Αλεξανδρούπολη η πιο όμορφη ακτογραμμή της Ευρώπης…

Από τα παράλια του Ολύμπου μέχρι τις εξωτικές αμμουδιές της Χαλκιδικής και τις ακτές της Θράκης, αναζητάμε τις καλύτερες παραλίες της Βόρειας Ελλάδας.
Οι καλύτερες παραλίες στη Βόρεια Ελλάδα
Από την Πιερία μέχρι την… πινέζα του χάρτη, η Βόρεια Ελλάδα βρέχεται από καταγάλανα κρυστάλλινα νερά που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, το οποίο λιάζεται σε απέραντες χρυσές αμμουδιές στην Κατερίνη, σε ειδυλλιακούς ορμίσκους στην Χαλκιδική, στα κοσμοπολίτικα παράλια της Καβάλας και στα δροσερά νερά της Θράκης. Δείτε ποιες από αυτές είναι οι καλύτερες ανά περιοχή, για να βουτήξετε αν ο δρόμος σας αυτό το καλοκαίρι σας βγάλει… βόρεια.

-Παραλίες Καβάλας
Στα πόδια της κοσμοπολίτικης Καβάλας, παρατάσσονται πανέμορφες παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές των νησιών, αν και ακόμη και στην περίπτωση που θέλετε νησί, η «γειτονιά» της περιοχής (λέγε με Θάσο) δεν θα σας απογοητεύσει. Από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νομού είναι οι εξής:

*Αμμόλοφοι

*Τόσκα

Μπροστά από το ομώνυμο ξενοδοχείο, και με φόντο τις βραχώδεις πλαγιές και τα πεύκα που φτάνουν ως την παραλία, η πεντακάθαρη αμμουδιά της Τόσκας είναι επίσης εξαιρετική επιλογή για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά. Το βράδυ, η παραλία φωταγωγείται φαντασμαγορικά, και το beach bar δίνει το σύνθημα για να αρχίσει το πάρτι.

*Λιβάδι, Θάσος

Ένα… καραβάκι μακριά, οι σμαραγδένιες παραλίες της «γειτόνισσας» της Καβάλας δροσίζουν το πιο βόρειο νησί του Αιγαίου, κι εμείς επιλέγουμε ένα από τα κρυφά «διαμαντάκια» της για να βουτήξουμε. Πρόκειται για την παραλία Λιβάδι στη νότια Θάσο, σε ένα «άγριο» αλλά συγκλονιστικό τοπίο, που περιλαμβάνει απλωτές με τα βουνά να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας.

Οι παραλίες της Χαλκιδικής
Η μεγάλη δύναμη της βόρειας Ελλάδας διαθέτει δεκάδες καταγάλανες γωνιές για μαραθώνιους βουτιών και ηλιοθεραπείας. Παρακάτω παραθέτουμε τις δικές μας αγαπημένες παραλίες στα δύο πόδια, με έμφαση στην Σιθωνία, που διαθέτει την καλύτερη θαλασσινή… προίκα.

Σάνη

Πεύκα που φτάνουν ως την λευκή αμμουδιά, θέα στον Όλυμπο απέναντι, και ανάμεσά τους, απίστευτα τιρκουάζ νερά. Η διακριτική αξιοποίηση της παραλίας από το Sani Resort δεν έχει χαλάσει την γοητεία αυτού του «διαμαντιού» στο πρώτο πόδι, που συναγωνίζεται σε εξωτική ομορφιά την Καραϊβική.

*Αχλάδα

Πρόκειται για διαδοχικούς ορμίσκους στα παράλια της Σάρτης στο δεύτερο πόδι, που ξεκινούν από ένα μικρό φυσικό λιμανάκι για βάρκες και οδηγούν στον… παράδεισο για τους ερημίτες, που θέλουν τον δικό τους «ιδιωτικό» κόλπο για ήρεμες βουτιές στα καταγάλανα νερά. Διαθέτουν ψιλή άμμο, ωραία θέα και είναι αρκετά δημοφιλείς στους κύκλους των free campers.

*Αρμενιστής

Γνωστός για το ομώνυμο (και ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα) οργανωμένο camping μέσω του οποίου είναι προσβάσιμος, ο Αρμενιστής στο δεύτερο πόδι διαθέτει αφράτη άμμο που απλώνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και τιρκουάζ νερά που δένουν τέλεια με το πυκνόφυτο «ντεκόρ» των γύρω λόφων. Θα βρείτε ήσυχες πλευρές να απλώσετε ψάθα αλλά και οργανωμένα τμήματα και επιλογές για να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ.

*Κοβιού

Ένας «εναλλακτικός» μικρός κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά που είναι ιδιαίτερα ζεστά βρίσκεται κρυμμένος κάπου στα παράλια της Νικήτης στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, και φιλοδοξεί να σας κερδίσει με την ψιλή άμμο, την «άπλα» της και την πυκνή βλάστηση που την περιβάλλει.

*Καρύδι

Το τοπίο, λίγο έξω από την δημοφιλή Βουρβουρού της Σιθωνίας, γίνεται ιδιαίτερα εξωτικό, καθώς στο Καρύδι το βλέμμα χάνεται στην λευκή άμμο και η διάθεση για βουτιές και εξερευνήσεις χάνεται στους ακόμη πιο λευκούς βράχους, που ορθώνονται πελώριοι μέχρι μέσα στα κρυστάλλινα νερά και προκαλούν για μακροβούτια. Το καταπράσινο άλσος που φτάνει μέχρι την ακτή είναι απλώς το κερασάκι στην παραθαλάσσια τούρτα.

Τα παράλια της Πιερίας
Η λεγόμενη (και συνεχώς ανερχόμενη) «ριβιέρα» της Πιερίας ενδείκνυνται για βουτιές στην σκιά του Ολύμπου, με εναλλαγές πολύ όμορφων τοπίων, από πευκώνες που φτάνουν ως την αμμουδιά μέχρι γραφικούς ορμίσκους με ψιλό βότσαλο και μικρά φυσικά λιμανάκια.

*Ολυμπιακή Ακτή

Πρόκειται για την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά που βρέχει τα «πόδια» της Κατερίνης και διαθέτει οργανωμένα τμήματα αλλά και ελεύθερο μέρος για να απλώσετε την ψάθα σας. Ενδείκνυται επίσης για όσους αναζητούν κοσμοπολιτισμό, νεανικό κλίμα και θαλάσσια σπορ. Η θάλασσα, όπως σε όλα τα παράλια της Κατερίνης είναι αρκετά ρηχή, αμμουδερή και καθαρή.

*Άη Γιάννης

Αν ο κοσμοπολιτισμός δεν συγκαταλέγεται στην λίστα των προϋποθέσεών σας για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας, αναζητήστε την μικρή παραλία του Άη Γιάννη στα βόρεια παράλια του νομού, που κερδίζει σε γραφικότητα. Διαθέτει πλούσια χρυσή άμμο, είναι αρκετά απομονωμένη για να κάνετε βουτιές με την ησυχία σας και, αν χρειαστείτε ανεφοδιασμό, βρίσκεται δίπλα στην οργανωμένη ακτή του Μακρυγιάλου.

Δείτε περισσότερα για τις παραλίες της Πιερίας σε παλαιότερο δημοσίευμα του In2life.

Τα παράλια της Θράκης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, Δημοτική πλαζ της πόλης δροσίζει τους θρακιώτες με τα πεντακάθαρα νερά της. Στο κάδρο συνυπάρχουν αρμυρίκια, πεύκα, μια πλατιά αμμουδιά και η επιλογή ανάμεσα σε οργανωμένες βουτιές στα beach bars ή ελεύθερα μακροβούτια και camping στις δημοτικές εγκαταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.