ΥΠΑ: Παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου η NΟΤΑΜ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Αναλυτικά τα μέτρα για να εισέρχονται στην Ελλάδα

ΥΠΑ: Παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου η NΟΤΑΜ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), γνωστοποίησε στο επιβατικό κοινό πως παρατείνεται έως τις 14 Φεβρουαρίου η αεροπορική οδηγία με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, η ΝΟΤΑΜ που εφαρμόζεται ήδη από τις 15 Ιανουαρίου 2023 παρατείνεται και θα ισχύει έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.
  • Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.
  • Όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.
  • Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.