«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Corvette ZR1X: «Γάζωσε» με 8”675 στο 1/4 του μιλίου (βίντεο)

Η Corvette ZR1X «ισοπεδώνει» τα 402 μέτρα με επίδοση σοκ, σε τιμή που γελοιοποιεί τα hypercars

Corvette ZR1X: «Γάζωσε» με 8”675 στο 1/4 του μιλίου (βίντεο)

Όταν παρουσιάστηκε η Corvette ZR1X, μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για μια ZR1 που ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία της E-Ray, της πρώτης τετρακίνητης Corvette. Διατηρεί την ίδια μπαταρία των 1,9 kWh, αλλά πλέον ο ηλεκτροκινητήρας δεν αποδίδει 162 αλλά 188 ίππους.

Η συνολική απόδοση ανέρχεται στους 1.268 ίππους, αν και ίσως πρόκειται για μετριοπαθή τιμή. Ειδικά από τη στιγμή που αντίστοιχα η ZR1 έχει μετρηθεί σημαντικά παραπάνω από τα επίσημα εργοστασιακά νούμερα

Με βενζίνη εμπορίου κι ελαστικά δρόμου, κατάφερε να διανύσει τα 402 μέτρα -την κλασική αμερικανική κόντρα δηλαδή- σε 8”675 με ταχύτητα εξόδου τα 255,89 km/h. Θα έλεγε κανείς ότι η συγκεκριμένη μέτρηση είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της, αφού ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας συνεισφέρει έως και τα 260 km/h. 

Τα ρεκόρ επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών στο US 131 Motorsports Park στο Michigan τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με την GM, η ZR1X ολοκλήρωσε διαδοχικά περάσματα κάτω από τα 8,8 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια της καλύτερης κούρσας, η C8 εκτοξεύθηκε στα 60 μίλια (97 km/h) σε μόλις 1,68 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας λιγότερο από 100 πόδια (30,48 μέτρα) και σημειώνοντας μέγιστη επιτάχυνση 1,75 G.

Ακόμα και όταν δεν εκκινεί σε μια πίστα dragster αλλά σε κοινότυπο οδόστρωμα, η Chevrolet δηλώνει ότι θα καλύψει το 1/4 του μιλίου σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρεκόρ ολοκληρώθηκαν χρησιμοποιώντας τη βασική αεροδυναμική διαμόρφωση της ZR1X, τα Michelin Pilot Sport 4S, ήτοι ελαστικά με τα οποία βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Και τις διαθέσιμες -με έξτρα χρέωση- ζάντες από ανθρακονήματα.

Ο μηχανικός εξέλιξης και οδηγός δοκιμών της Corvette, Stefan Frick, βρισκόταν πίσω από το τιμόνι και καρπώθηκε την αρωγή του συστήματος Custom Launch Control της αμερικανικής εταιρείας.
Δείτε το video στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.