ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιατί τα αεροπλάνα έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα

Απαίτηση της Ομοσπονδιακής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) η εγκατάστασή τους

Γιατί τα αεροπλάνα έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα

Όσοι ταξιδεύετε με αεροπλάνα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τασάκια σε συγκεκριμένα σημεία της καμπίνας ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα. «Φως» έρχεται να ρίξει η Καναδή αεροσυνοδός και γνωστή  ως @flyingkaylee στο TikTok, Kaylee, η οποία συχνά αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα μυστικά του επαγγελατός της μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύσωσης.

Αφού η Καναδή αεροσυνοδός ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο βρισκόταν στο εσωτερικό ενός νέου αεροσκάφους και έδειξε στους ακολούθους της ένα τασάκι στην πόρτα της τουαλέτας, το οποίο ανοίγει με το δάχτυλό της, τους άφησε να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε ερισσότερες από 100.000 προβολές και πολλές απαντήσεις, με άλλους χρήστες του TikTok να συρρέουν στα σχόλια για να προσπαθήσουν να μαντέψουν γιατί τα νέα αεροπλάνα εξακολουθούν να έχουν τοποθετημένα σταχτοδοχεία.

Ένας από αυτούς είπε: «Δεν ξέρω. Επειδή οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να παραβιάζουν τους κανόνες. Όσο ανόητο κι αν ακούγεται αυτό. Κάποιοι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ».

Ένας άλλος είπε: «Δεν θα έπρεπε να το κάνεις αυτό. Απαιτείται από το νόμο να έχουν ένα ασφαλές μέρος για το πλήρωμα της πτήσης για να βάλει τα παράνομα τσιγάρα».

Σίγουρα τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.  Η  εξήγηση είναι πιο απλή και λογική.Σύμφωνα με την πολιτική των εταιρειών η ύπαρξη σταχτοδοχείου στις τουαλέτες είναι υποχρεωτική. Κι αυτό γιατί παρά την απαγόρευση, αν τυχόν υπάρξει κάποιος παραβάτης, θα πρέπει κάπου να σβήσει με ασφάλεια το τσιγάρο ώστε να μην προκληθεί πυρκαγιά. Και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί.

Το συμβάν έγινε σε πτήση από το Ρίο Ντε Τζανέιρο προς το Παρίσι το 1973 όταν ένα αποτσίγαρο προξένησε πυρκαγιά που οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση και σκότωσε 123 ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρελθόν έχουν καθυστερήσει ακόμη και πτήσεις επειδή δεν υπήρχε αυτό το «ζωτικής σημασίας» κομμάτι εξοπλισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.