Εν τω μεταξύ όλοι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία…

Κατασχέθηκαν πάνω από 20.000 προϊόντα-μαϊμού σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο – Πρόστιμα 173.500 ευρώ

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 16-18 Ιουνίου από κλιμάκια της Διατομεακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς

Κατασχέθηκαν πάνω από 20.000 προϊόντα-μαϊμού σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο – Πρόστιμα 173.500 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή συνέχισε τις στοχευμένες επιχειρήσεις κατά της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων, πραγματοποιώντας νέους ελέγχους σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησαν στελέχη της Διατομεακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2026, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα που παραβίαζαν δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Οι επιχειρήσεις αποτέλεσαν συνέχεια προηγούμενων ερευνών που βασίστηκαν στην αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών. Συνολικά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 20.035 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις ύψους 173.500 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της, η Αρχή υπογραμμίζει ότι η διακίνηση προϊόντων-μαϊμού δεν συνιστά μόνο παράβαση της νομοθεσίας, αλλά πλήττει τους καταναλωτές, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, αξιοποιώντας πληροφορίες και καταγγελίες, με στόχο την προστασία των καταναλωτών, την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.