ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίνδυνος για το Ισραήλ «να κερδίσει τον πόλεμο και να χάσει την ειρήνη»: Μέχρι και η Ισπανία με το Βέλγιο μιλάνε για «δολοφονίες αμάχων»

Ανταλλαγή διαβημάτων μεταξύ Τελ Αβίβ και Μαδρίτης-Βρυξελλών

Κίνδυνος για το Ισραήλ «να κερδίσει τον πόλεμο και να χάσει την ειρήνη»: Μέχρι και η Ισπανία με το Βέλγιο μιλάνε για «δολοφονίες αμάχων»

Ανεξάρτητα της στρατιωτικής επιχείρησης και της επίτευξης των στόχων της στην Γάζα, το Ισραήλ δείχνει να δυσκολεύεται πλέον πολύ σε ότι αφορά την διπλωματική αντιμετώπιση μιας κατάστασης που ξεκίνησε με 100% υποστήριξη της δυτικής κοινής γνώμης μετά τα δραματικά γεγονότα της μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς.

Τώρα η κατάσταση έχει σαφώς αντιστραφεί.

Μια νέα μείζονα διπλωματική κρίση αυτή την φορά με το Βέλγιο και την Ισπανία ξέσπασε, με το Ισραήλ να καλεί τους πρεσβευτές του Βελγίου και της Ισπανίας και να τους επιδίδει διάβημα γιατί αφού οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών κατήγγειλαν νωρίτερα από την Αίγυπτο «την καταστροφή της Γάζας» και παρότρυναν την ισραηλινή κυβέρνηση «να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν «οι δυο πρωθυπουργοί με τις δηλώσεις τους έδειξαν πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Με χωριστή ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «καταδίκασε σθεναρά» τις δηλώσεις τους, κατηγορώντας τους πως «δεν επέρριψαν στη Χαμάς ακέραιη την ευθύνη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε σφαγιάζοντας πολίτες μας και χρησιμοποιώντας Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες».

Πόσο εύκολο είναι να δεχθεί κανείς τις ισραηλινές κατηγορίες ότι το Βέλγιο, η έδρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με μια πολύ ισχυρή εβραϊκή κοινότητα στο έδαφός του «υποστηρίζει την τρομοκρατία»;

Ή ότι η Ισπανία του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ επίσης «υποστηρίζει την τρομοκρατία»;

Η αντίδραση της Μαδρίτης ήταν ακαριαία: Κλήθηκε ο πρεσβευτής του Ισραήλ για «αντι-διάβημα» σχετικά με τις «ψευδείς κατηγορίες» του Τελ Αβίβ,

Στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων, στο φυλάκιο στη Ράφα, ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα με τους βομβαρδισμούς στην Γάζα και δολοφονεί αμάχους»!

Στο πλευρό του, ο Ισπανός ομόλογός του Πέδρο Σάντσεθ, μαζί με τον οποίο συναντήθηκαν χθες στο Κάιρο με τον αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, κάλεσε να «αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα και το Ισραήλ το κράτος της Παλαιστίνης». Χαρακτήρισε επίσης «εντελώς απαράδεκτους» τους θανάτους αμάχων.

Πρακτικά στο δυτικό μπλοκ, ούτε καν η Ουάσιγκτον δεν είναι ευθυγραμμισμένη με το Τελ Αβίβ. Μόνο η Βρετανία που ίδρυσε το Ισραήλ και η Γερμανία της «ιστορικής ενοχής», το στηρίζουν «άνευ όρων», όπως επίσης και η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει «ειδική σχέση» όχι γενικά με το Ισραήλ, αλλά ειδικά με τον Μ.Νετανιάχου.

Με 15.000 νεκρούς αμάχους εκ των οποίων οι 10.000 είναι γυναίκες και παιδιά, δύσκολα οι Ισραηλινοί θα αποδείξουν ότι «έχουν δίκιο». Και στην Δυτική Όχθη πάνω από 200 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου δεν αφήνουν περιθώρια για τον «τελική λύση» της νυν ισραηλινής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Επειδή η «επόμενη ημέρα» θα βρει τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από την Γάζα και ίσως και από την Δυτική Όχθη, όπου ήδη έχει αναγγελθεί από την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι θα καταργήσει την αυτονομία της. το ερώτημα είναι πώς το Ισραήλ θα μπορέσει »να ξανακερδίσει το δίκιο του» και να μην γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.