Απόφοιτος του «τίποτα» στην κυβέρνηση του «μηδέν»...

Νέες αναφορές για προσγειώσεις κινεζικών μεταφορικών αεροσκαφών στο Ιράν – Έσβησαν τους transponders τους

CBS: Η Κίνα στέλνει νέα συστήματα ραντάρ στο Ιράν

Νέες αναφορές για προσγειώσεις κινεζικών μεταφορικών  αεροσκαφών στο Ιράν – Έσβησαν τους transponders τους

Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ώρες, τέσσερα μεγάλα κινεζικά μεταφορικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε ιρανικό έδαφος, έχοντας προηγουμένως απενεργοποιήσει τους transponders τους.

Οι πληροφορίες, που προέρχονται και από αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη εισήλθαν στον ιρανικό εναέριο χώρο χωρίς να εκπέμπουν σήμα, κάτι που θεωρείται ασυνήθιστο και εγείρει ερωτήματα για το φορτίο και τον σκοπό της αποστολής τους.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το CBS πληροφορίες από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έρχονται να ενισχύσουν τις ανησυχίες για αυξημένη κινεζική στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CBS οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Κίνα είχε εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να προμηθεύσει στο Ιράν προηγμένα συστήματα ραντάρ, τα οποία θα βελτίωναν σημαντικά την ικανότητα του Ιράν να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει αμερικανικά και ισραηλινά drones και πυραύλους.

Παρότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από την κινεζική ή την ιρανική πλευρά, (και είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει ποτέ) οι αναφορές αυτές έρχονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, με τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό να είναι σε ισχύ και τις εντάσεις στην περιοχή να παραμένουν υψηλές.

Πηγές αναφέρουν ότι παρόμοιες «αόρατες» πτήσεις έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν, όταν η Κίνα έχει στείλει στρατιωτικό ή τεχνολογικό υλικό σε συμμάχους της στην περιοχή. Η εξέλιξη παρακολουθείται στενά από αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς οποιαδήποτε μεταφορά προηγμένου εξοπλισμού ή υλικού θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.