Οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο πολλοί δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας.

Ο ελλιπής ύπνος με τη σειρά του ενδέχεται να οδηγήσει σε νευρικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν όσους τα καταναλώνουν να αντιμετωπίσουν την αϋπνία.

«Ενώ πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε ένα ή δύο ποτήρια κρασί για να τους βοηθήσει να αποκοιμηθούν το βράδυ, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμιο για την ποιότητα του ύπνου μας μακροπρόθεσμα», δήλωσαν οι ειδικοί ύπνου από το BedKingdom. «Υπάρχουν αρκετές πολύ πιο λογικές επιλογές που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να ενισχύσετε τις πιθανότητες να κοιμηθείτε ποιοτικά».

Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να καταναλώνουμε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια και κάσιους, πριν προσπαθήσουμε να κοιμηθούμε. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με την ενίσχυση των διαταραχών του ύπνου.

Άλλες τροφές που συνιστούν οι ειδικοί είναι τα ακτινίδια, τα κεράσια και τα λιπαρά ψάρια. Επίσης, προτείνουν το ρόφημα χαμομηλιού και τα συμπληρώματα μαγνησίου ως επιλογές που βοηθούν στην καλή νυχτερινή ξεκούραση.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνιστά ρητά κάποια συγκεκριμένη τροφή ως τρόπο βελτίωσης της αϋπνίας, προτρέπει τους πάσχοντες να αποφεύγουν να τρώνε ένα μεγάλο γεύμα αργά το βράδυ ή να γυμνάζονται κοντά στην ώρα του ύπνου. Ακόμη, προτείνεται να προσπαθούμε να πηγαίνουμε για ύπνο και να ξυπνάμε την ίδια ώρα κάθε μέρα και να βεβαιωνόμαστε ότι το υπνοδωμάτιό μας είναι σκοτεινό και ήσυχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν αντιμετωπίζουμε αϋπνία εδώ και μήνες και δεν έχει βελτιωθεί παρά την τήρηση αυτών των συμβουλών, ίσως πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον παθολόγο μας. Ενδέχεται να χρειάζεται να μας συνταγογραφηθούνθεραπείες όπως η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.