Η ανατριχιαστική πορεία της πραγματικής Emily Rose

Ο «Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ» και η πραγματική ιστορία

Η ανατριχιαστική πορεία της πραγματικής Emily Rose

Ο «Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ» το 2005 προκάλεσε πανικό στα Box Office με εκατομμύρια θεατών να κόβουν εισιτήρια για να δούνε το θρίλερ που υποσχόταν την πιο τρομακτική νύχτα της ζωής σου.

Εκτός από την εισπρακτική επιτυχία, τα σχόλια για την ταινία ήταν εξαιρετικά, με τους φαν να δηλώνουν ενθουσιασμένοι που μια ταινία μπόρεσε να ξεφύγει από τα κλισέ του Χόλιγουντ.

H ταινία ήταν βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ανελίζε Μίχελ, μια κοπέλας που γεννήθηκε στη Βαυαρία της Γερμανίας, σε μία μικρή πόλη το Λίμπλινγκ, το 1952.

Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι, πολύ αγαπητό στον κόσμο που είχε φυσιολογικές σχέσεις με τον περίγυρό της.

Όμως στην ηλικία των 16 ετών όλα άλλαξαν, καθώς οι πρώτες περίεργες συμπεριφορές άρχισαν να εμφανίζονται. Το πρώτο σύμπτωμα ήταν ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους άλλους.

Οι απαντήσεις της ήταν περίεργες, ενώ ποτέ δεν σε κοιτούσε στα μάτια.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι φρικτοί πόνοι στο στήθος και τη μέση, που της δυσκόλεψαν την κίνηση με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε ένα κρεβάτι.

Οι γιατροί διέγνωσαν επιληψία και μπήκε σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί η κατάσταση χειροτέρεψε καθώς ξεκίνησαν οι παραισθήσεις και οι κρίσεις πανικού.

Το 1973 βγήκε από την κλινική, αλλά η αγωγή δεν απέδιδε και η Ανελίζε εμφάνιζε αντικοινωνική συμπεριφορά, στα όρια της εγκληματικότητας.

Η οικογένεια της πείστηκε ότι είναι δαιμονισμένη, και στράφηκαν στην Εκκλησία για να βρούνε λύση. Ο πατέρας Άρνολντ Ρεντς και ο πάστορας Ερνστ Αλτ ανέλαβαν να “βγάλουν τον Σατανά από το νεαρό κορίτσι”.

Η κοπέλα αλυσοδεμένη υπέστη 67 εξορκισμούς, και το 1974, μετά από τον 67ο εξορκισμό άφησε την τελευταία της πνοή στο κρεβάτι των βασανιστηρίων της.

Το σκάνδαλο έφτασε στα αυτιά του Βατικανού και μετά πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Γονείς και ιερείς καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλακή δύο χρόνια μετά το θάνατό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.