Area 51: Η μυστηριώδης βάση της USAF στην Νεβάδα και οι υποτιθέμενες «θεάσεις εξωγήινων» (φωτό, βίντεο)

Area 51: Η μυστηριώδης βάση της USAF στην Νεβάδα και οι υποτιθέμενες «θεάσεις εξωγήινων» (φωτό, βίντεο)

Εδώ και χρόνια το «Ιερό Δισκοπότηρο» των συνωμοσιολόγων ανά τον κόσμο είναι ο Τομέας 51 (Area 51) στην καρδιά της ερήμου της πολιτείας Νεβάδα των ΗΠΑ.

Η διαβόητη αμερικανική αεροπορική βάση (U.S. Air Force – USAF), που πολλοί συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι αποτελεί το σημείο όπου ο στρατός συναντά και επικοινωνεί με … εξωγήινους, τελεί υπό 24ωρη φρούρηση.

Η τοποθεσία, η οποία υπάγεται στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνιας, περιβάλλεται από άγονα βουνά, τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση οποιουδήποτε δεν διαθέτει υψηλή διαβάθμιση ασφαλείας.

Τωρα για όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο ερευνητές εξωγήινης δραστηριότητας, ο Tim και η Tracey Doyl, κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή Τίκαμπου, ύψους 2.500 μέτρων, η οποία απέχει 25 μίλια από τις εγκαταστάσεις και να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο.

Το ζευγάρι, που διαχειρίζεται το δημοφιλές κανάλι του YouTube UFO Seekers, χρησιμοποίησε ειδικές κάμερες με φακούς μεγάλων αποστάσεων για να καταγράψει και να μοιραστεί για πρώτη φορά με το κοινό εικόνες από τη μυστική τοποθεσία.

Για τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας ανά τον κόσμο, η πρώην «άκρως απόρρητη» τοποθεσία βρίσκεται στο επίκεντρο χιλιάδων μαρτυριών για επισκέψεις εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Το 2013, η CIA αποκάλυψε την ακριβή τοποθεσία του Τομέα 51 στην Νεβάδα, απαντώντας σε ένα αίτημα βάσει του νόμου περί ελευθερίας στην ενημέρωση. Πριν συμβεί αυτό, η υπηρεσία πληροφοριών αρνούνταν ακόμα και να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου κομματιού γης στην έρημο της Νεβάδα, παρά τα επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων.

Ο αξιωματούχος που έμελλε για πρώτη φορά να αναφέρει τον Τομέα 51 επίσημα σε ομιλία του δεν ήταν άλλος από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φυσικά δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία για το τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτό το «άδυτο» του αμερικανικού στρατού.

Εάν ποτέ αποχαρακτηριστούν οι φάκελοι του Τομέα 51, θα είναι μια σπουδαία μέρα για τους συνωμοσιολόγους, που έχουν «χτίσει» δεκάδες ιστορίες γύρω από αυτή την μυστηριώδη περιοχή.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές

UFO

Η πιο επίμονη θεωρία για τον Τομέα 51 είναι ότι βρίσκεται εκεί αποθηκευμένο ένα διαστημόπλοιο που συνετρίβη στον πλανήτη μας το 1947, μαζί με τις σορούς των εξωγήινων επιβατών του. Όπως ισχυρίζονται πολλοί συνωμοσιολόγοι, το διαστημικό όχημα μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις από το Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού και από τότε παραμένει εκεί. Ο στρατός έχει καταρρίψει τη θεωρία λέγοντας ότι το όχημα που συνετρίβη ήταν ένα αερόστατο παρακολούθησης που απλώς προσγειώθηκε σε ένα ράντσο, αλλά… ποιος τους ακούει, σωστά;

Εκτός από τα συντρίμμια του διαστημόπλοιου, αμέτρητες μαρτυρίες τα τελευταία χρόνια κάνουν λόγο για πτήσεις UFO που πετούν πάνω από τη μυστική βάση, ενώ έχουν ληφθεί και φωτογραφίες ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται ξεκάθαρα τι απεικονίζουν.
Majestic 12

Εξίσου… παλαβή είναι η θεωρία των συνωμοσιολόγων που θέλει τον Τομέα 51 να είναι η έδρα μιας μυστηριώδους παγκόσμιας κυβέρνησης, με το κωδικό όνομα Majestic 12 ή ΜJ-12. Αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Τρούμαν το 1947 με πρώτο της μέλημα την ανάκτηση και την εξέταση ενός – ακόμα – διαστημόπλοιου που συνετρίβη στη Γη.

Αυτή η θεωρία βασίστηκε σε δήθεν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν το 1984 μετά από υποτιθέμενη διαρροή πληροφοριών. Μετά από έρευνα, το FBI επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα είναι τελείως ψεύτικα.

Ταξίδι στο χρόνο – Τηλεμεταφορά

Σύμφωνα με πολλούς συνωμοσιολόγους, στα εργαστήρια του Τομέα 51 πραγματοποιούνται προηγμένα πειράματα που έχουν ήδη καταστήσει δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο και την τηλεμεταφορά.

Και αυτή η θεωρία φαίνεται πως συνδέεται με τους εξωγήινους, που (σύμφωνα με κάποιες θεωρίες) μας επισκέπτονται από το μέλλον για να μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά του σύμπαντος.
Υπόγεια αεροπορική βάση και άλλες θεωρίες

Οι δεκάδες μαρτυρίες για αεροσκάφη που χάνονται ξαφνικά μέσα στο έδαφος έχουν «γεννήσει» δεκάδες θεωρίες για την ύπαρξη στην περιοχή μιας τεράστιας υπόγειας αεροπορικής βάσης.

Άλλοι συνωμοσιολόγοι κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός τεράστιου διηπειρωτικού σιδηρόδρομου, για εργαστήρια που κατασκευάζουν πανίσχυρα όπλα μαζικής καταστροφής και για επιστήμονες που εργάζονται ακατάπαυστα για να ανακαλύψουν τρόπους να ελέγξουν τον καιρό και να αναπτύξουν ιούς ικανούς να αφανίσουν ολόκληρα έθνη σε λίγες μέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.