ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αιθιοπία: Οι πραγματικές τελετές εξορκισμού μέσα από το φακό – Οι κραυγές των «δαιμονισμένων» (φωτό)

Αιθιοπία: Οι πραγματικές τελετές εξορκισμού μέσα από το φακό – Οι κραυγές των «δαιμονισμένων» (φωτό)

Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι τόσο ”ζωντανές” που αν κλείσετε τα μάτια σας θα ακούσετε τους δαιμονισμένους να ζητούν λύτρωση!

Ο φωτογράφος Ντέιβιντ Τεσίνσκι πήγε στην Αιθιοπία για να βρει πραγματικές τελετές εξορκισμού. Αφού μάζεψε μερικές χρήματα, αγόρασε ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο, βρήκε μερικές επαφές και βρέθηκε στο Αντίς Αμπάμπα. Στην αρχή οι άνθρωποι δεν ήταν πολύ φιλόξενοι, αφού την πρώτη του νύχτα παραλίγο να τον ληστέψουν.

Το να βρει τελετές εξορκισμού απαιτούσε να ξυπνάει κάθε πρωί στις 4- 5 π.μ. και να επισκέπτεται εκκλησίες, στις οποίες ήλπιζε να βρει «δαιμονισμένους» ανθρώπους, οι οποίοι θα του επέτρεπαν να τους φωτογραφήσει. Μετά από σχεδόν 2 εβδομάδες βρήκε ένα μέρος κοντά στο Αντίς Αμπάμπα στο οποίο θα λάμβανε χώρα μια τελετή με 150 άτομα, που περίμεναν τον ιερέα Μεμεχίρ. «Οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν. Ο Μεμεχίρ τους χτυπούσε και το ερώτημα που τίθεται είναι, αν ένιωθαν καλύτερα λόγω της μοίρας τους ή όχι.

Ο Μεμεχίρ είχε εκδιωχθεί από όλες τις εκκλησίες, καθώς κέρδιζε περισσότερα χρήματα από τις ίδιες τις εκκλησίες. Ζητούσε για χρήματα και μια ηλικιωμένη γυναίκα του έδωσε 100 δολάρια, αλλά αυτός πάντα ζητούσε περισσότερα», ανέφερε ο φωτογράφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.