Το μυστικό της γέφυρας – Μυστήριο η μαζική «αυτοκτονία» σκύλων

Το μυστικό της γέφυρας – Μυστήριο η μαζική «αυτοκτονία» σκύλων

Πεδίο έρευνας έχει γίνει μια γέφυρα στην πόλη Νταμπάρτον της Σκωτίας, από την οποία εκατοντάδες σκυλιά έχουν πέσει μυστηριωδώς στο κενό.

Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν την γέφυρα Οβερτουν ως «γέφυρα της αυτοκτονίας σκύλων».

Οι ντόπιοι επιμένουν πως από τη δεκαετία του 1950, τουλάχιστον 300 τετράποδα έχουν χάσει τη ζωή τους πέφτοντας από τη γοτθική πέτρινη κατασκευή, ύψους 50 μέτρων, με τα τοπικά ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 600.

Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν ορθολογικές εξηγήσεις που αφορούν το έδαφος και τις μυρωδιές των θηλαστικών στο φαράγγι, που μπορεί να οδηγήσουν τα σκυλιά σε φρενίτιδα.

Άλλες θεωρίες μιλούν για μεταφυσικό φαινόμενο ενώ δεν λείπουν και οι ιστορίες για παρουσία φαντασμάτων στο σημείο. Η θέση της γέφυρας ταιριάζει με την περιγραφή που της απέδιδαν οι ειδωλολάτρες Κέλτες ως ένα «λεπτό μέρος», ένα γοητευτικό σημείο όπου επικαλύπτονται ο ουρανός και η γη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περίπτωση έχει γίνει και επεισόδιο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Τα ανεξήγητα αρχεία» ενώ υπάρχει βιβλίο που αφιερώνεται στην εξερεύνηση του φαινομένου.

Το 2010 ο παρατηρητής συμπεριφοράς ζώων, Ντέιβιντ Σαντς, διερεύνησε το φαινόμενο και απέκλεισε την πιθανότητα τα ζώα να αυτοκτονούν.

Από τα πειράματά του στη γέφυρα διαπίστωσε ότι τα σκυλιά -ειδικά οι ράτσες με μακριά μύτη- έλκονταν από τη μυρωδιά των θηλαστικών από κάτω. Ο Δρ. Σάντς θεωρεί ότι τα σκυλιά έχουν άγνοια ότι το μονοπάτι αλλάζει επίπεδο από γέφυρα σε βαθύ φαράγγι και οι μυρωδιές στον αέρα ίσως τα οδηγεί να πηδούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά ακόμη και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η γέφυρα είχε μια «παράξενη αίσθηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.