ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φρενίτιδα στα social: Γαλάζια μπάλα φωτιάς στον ουρανό του Τέξας (βίντεο)

Φρενίτιδα στα social: Γαλάζια μπάλα φωτιάς στον ουρανό του Τέξας  (βίντεο)

Φρενίτιδα έχει κατακλύσει τα social media της Αμερικής εξαιτίας μιας γαλάζιας φλεγόμενης μπάλας η οποία εντοπίστηκε πάνω από το Τέξας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η γαλάζια βολίδα εντοπίστηκε στις 5:36 τα ξημερώματα της Πέμπτης από οδηγούς που πήγαιναν για δουλειά, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου State Highway 71. Τα εντυπωσιακά βίντεο δείχνουν μια λαμπερή μπλε αχλή να φωτίζει τον σκοτεινό ουρανό, προτού πάλι να εξαφανιστεί.

Ο μετεωρίτης εντοπίστηκε από κατοίκους του Τέξας από το Όστιν μέχρι το Χιούστον, ενώ η Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών (AMS) ανέφερε ότι δέχτηκε 48 αναφορές σχετικές με τη μπάλα φωτιάς, από ανθρώπους στο Τέξας, την Οκλαχόμα και τη Λουιζιάνα.

”Άναψε” τον ουρανό και στην αρχή πιστέψαμε ότι πρόκειται για ένα πυροτέχνημα που έσκασε πολύ χαμηλά. Τρέχαμε και ήταν ακριβώς μπροστά μας και επάνω μας και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε”, ανέφερε μάρτυρας στον ιστότοπο Patch.com.

«Αρκετές χιλιάδες μετεωρίτες στο μέγεθος βολίδων φωτιάς καίγονται στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε μέρα. Η πλειοψηφία αυτών των φαινομένων συμβαίνει πάνω από τους ωκεανούς ή ακατοίκητες περιοχές, ενώ άλλοι κρύβονται από το φως της μέρας. Αυτά που γίνονται τη νύχτα επίσης έχουν μικρές πιθανότητες να εντοπιστούν, λόγω του σχετικά μικρού αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται έξω για να τα προσέξουν», εξηγεί η Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών (AMS).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.