ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μυστηριώδη φώτα εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό του Βερολίνου – Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν UFO

Μυστηριώδη φώτα εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό του Βερολίνου – Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν UFO

Την ανησυχία στους Βερολινέζους προκάλεσαν, τις τελευταίες ημέρες, μυστηριώδη φώτα στον νυχτερινό ουρανό της πόλης και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για UFO.

Οι κάτοικοι του Βερολίνου ανησύχησαν τις τελευταίες ημέρες καθότι στον νυχτερινό ουρανό της πόλης εμφανίστηκαν μυστηριώδη και πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για UFO.

Σύμφωνα με τη «Morgen Post», οι αναζητήσεις στο Google για «UFO» και «μετεωρίτη» αυξήθηκαν κατακόρυφα με τους περισσότερους να περιγράφουν τα φώτα σαν «σειρά μαργαριταριών».

Ο εκπρόσωπος του CENAP, Χανσγιούργκεν Κέλερ, δήλωσε στην εφημερίδα:

«Οι κλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά. Πολλές γυναίκες και άνδρες ανησυχούν ή εκπλήσσονται από τα φώτα και τη μορφή τους».

Πάντως, η εξήγηση ήταν απλή αφού επρόκειτο για το «Space X» του Έλον Μασκ, το οποίο εκτοξεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ως τμήμα του προγράμματος «Starlink» με σκοπό την παροχή ευρυζωνικού διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, αυτό που παρατήρησαν οι Βερολινέζοι δεν ήταν τίποτε άλλο από τους δορυφόρους του «Space X», οι οποίοι ζυγίζουν 200 κιλά έκαστος.

Άλλωστε, προειδοποίηση σχετικά με το «Space X» εξέδωσε και το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος (DLR).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) επιβεβαίωσε, επίσης, ότι «τις τελευταίες ημέρες, οι δορυφόροι Starlink ήταν ορατοί πολύ καλά στη Γερμανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης του «Starlink» με άλλα ουράνια σώματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου στο Χεπενχάιμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.