ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι θεωρίες περί τέλους του κόσμου: Ποια η σχέση της πανδημίας με τους «Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης» σύμφωνα με χρήστες

Οι θεωρίες περί τέλους του κόσμου: Ποια η σχέση της πανδημίας με τους «Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης» σύμφωνα με χρήστες

Καθώς γιατροί κι ερευνητές μάχονται για την ανακάλυψη του εμβολίου που θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της διάδοσης της πανδημίας κορωνοϊού COVID-19, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου αναρωτιούνται εάν αυτή η ασθένεια πρόκειται για έναν από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Παρόλο που μερικές ερμηνείες διαφέρουν, οι τέσσερις καβαλάρηδες συνήθως συμβολίζουν την Κατάκτηση, τον Πόλεμο, τον Λιμό και τον Θάνατο αντίστοιχα. Το όραμα της Χριστιανικής αποκάλυψης είναι οι τέσσερις καβαλάρηδες να ορίσουν μια Θεία αποκάλυψη στον κόσμο ως προάγγελοι της Τελικής Κρίσης.

https://twitter.com/Nivothana/status/1238197996111740928

https://twitter.com/samrjamr914/status/1240423626354147328

https://twitter.com/OzzyOPorosis/status/1240455959790727169

Ωστόσο, ο Τζεφ Κίνλεϊ, Αμερικανός συγγραφέας που έγραψε αρκετά βιβλία αναφορικά με τη βιβλική προφητεία για το τέλος του κόσμου, ισχυρίζεται ότι μόνο ένα άτομο «με παντελή άγνοια για το τι λέει η βίβλος για το Τέλος των Καιρών», θα μπορούσε να πιστεύει ότι το τέλος είναι κοντά, όπως αναφέρει το MSN News.
Τα βιβλικά κείμενα, επιχειρηματολογεί ο Κίνλεϊ, είναι πολύ ακριβή αναφορικά με όσα θα έρθουν πριν από το τέλος του κόσμου, και δεδομένου ότι κάποια από τα γεγονότα που αναφέρονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, για παράδειγμα η ανακατασκευή του θρυλικού ναού της Ιρουσαλήμ, δεν έχουν γίνει, η όλη μόδα με την Αποκάλυψη ίσως είναι λιγουλάκι πρόωρη, για να το θέσουμε ήπια.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Μπράουν, οικοδεσπότης του χριστιανικού ραδιοφωνικού σόου, The Line of Fire», τόνισε πως η τρέχουσα πανδημία κορονοϊού COVID-19 δεν είναι το τέλος, αλλά μια ευκαιρία για να απεικονιστούν πράγματα που πρόκειται να έρθουν, σύμφωνα με το MSN News.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το βλέπω σαν ένα δοκιμαστικό γύρο για να δούμε πώς αντιδρούμε στον κίνδυνο και τις ταλαιπωρίες», ανέφερε. «Εάν ταρακουνηθούμε τώρα, πώς πρόκειται να αντιδράσουμε όταν τα πράγματα αγριέψουν στ’ αλήθεια;», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.