Αμερικανός «έπιασε» δύο φαντάσματα στο Γκέτισμπεργκ (βίντεο)

Αμερικανός «έπιασε» δύο φαντάσματα στο Γκέτισμπεργκ (βίντεο)

Η Μάχη του Γκέτισμπεργκ, τον Ιούλιο του 1863, έλαβε χώρα μέσα και γύρω από την ομώνυμη πόλη ως μέρος της Εκστρατείας του Γκέτισμπεργκ.

Πρόκειται για τη μάχη με το μεγαλύτερο αριθμό απωλειών στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο και η περιοχή που έγινε θεωρείται εδώ και δεκάδες χρόνια στοιχειωμένη. Ένα τουρίστας επισκέφθηκε το πεδίο, στην Πενσιλβάνια, και με την κάμερά του κατάφερε να «πιάσει» δύο φαντάσματα.

Πάνω από 150.000 στρατιώτες συνολικά συγκρούστηκαν στην περιοχή κι όταν η μάχη τελείωσε, τουλάχιστον 51.000 από αυτούς κείτονταν νεκροί. Οι επισκέπτες που έρχονται να δουν το σημείο πολλές φορές πέφτουν πάνω σε κάτι που αρχικά νομίζουν ότι είναι «θεατρική αναπαράσταση» της μάχης, για να διαπιστώσουν αργότερα ότι τίποτα τέτοιο δεν είχε προγραμματιστεί και ότι οι σκιές μπροστά στους βράχους δεν ήταν ηθοποιοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ισχυρίζονται, οι φωτογραφίες που τραβούν από την αναπαράσταση αυτήν για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται… Ο Γκρεγκ Γιουέλινγκ, όμως, που βρέθηκε στο πεδίο της μάχης αργά το βράδυ, θεωρεί πως κατάφερε να «συλλάβει» με την κάμερά του φαντάσματα να τρέχουν γύρω από τα κανόνια, που εκτίθενται σήμερα στο σημείο. «Ήταν τρομακτικό. Ήταν τρελό», δήλωσε ο 46χρονος κι έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.