ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες θεωρίες συνομωσίας της εποχής μας

Αυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες θεωρίες συνομωσίας της εποχής μας

Από μυστηριώδεις δολοφονίες μέχρι θεάσεις μυθικών πλασμάτων, αυτές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Όπως η κάθε πολιτεία των ΗΠΑ έχει τους δικούς της αστικούς μύθους, πολλές έχουν και αμφιλεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας. Στις ΗΠΑ, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση, οι μεγάλοι οργανισμοί ή οι μυστικοπαθείς εταιρείες κρύβουν την αλήθεια από το κοινό. Αυτοί οι συνωμοσιολόγοι προσπαθούν να ανακαλύψουν την «αλήθεια» πίσω από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστορίες, από δήθεν θεάσεις UFO μέχρι τη δολοφονία του Τζον Φ. Κέννεντυ.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ακραίες και περίεργες θεωρίες συνωμοσίας των ΗΠΑ.

10. Τζον Ντίλινγκερ

Στη δεκαετία του 1930, ο Τζον Ντίλινγκερ, που είχε γεννηθεί στην Ιντιάνα προκάλεσε αίσθηση και κατονομάστηκε ο δημόσιος εχθρός Νο. 1, καθώς είχε ληστέψει πάνω από δέκα τράπεζες και είχε κλέψει πάνω από 300.000 δολάρια. Δραπέτευσε από τη φυλακή και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προσώπου για να γίνει αγνώριστος. Σκοτώθηκε σε ένα σοκάκι το 1934, αφού το FBI τον είχε επικηρύξει έναντι 100.000 δολαρίων. Μερικοί, όμως, πιστεύουν ότι δεν σκοτώθηκε εκεί, αλλά κατάφερε να επιβιώσει μέχρι το τέλος του 1900.

9. Συναντήσεις Ελευθεροτεκτονιστών

Η Malheur Cave στο Όρεγκον έχει μια μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινά από την προ-αποικιακή εποχή. Η σπηλιά χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν από Ιθαγενείς Αμερικάνους, αλλά τώρα βρίσκεται στην ιδιοκτησία μιας ομάδας Ελευθεροτεκτονιστών, που λέγεται «Robert Burns Masonic Lodge». Κάθε χρόνο πραγματοποιούν μια συνάντηση μέσα στη σπηλιά, κάτι που προκαλεί μια σειρά από θεωρίες σνωμοσίας. Μερικοί, μάλιστα, πιστεύουν ότι η σπηλιά έχει μια πόρτα στην κόλαση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι συνδέει άλλες τοποθεσίες ενδιαφέροντος των Ελευθεροτεκτονιστών.

8. Τζίμι Χόφα

Ο Τζίμι Χόφα έγινε γνωστός ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργατών και ως πρόεδρος της International Brotherhood of Teamsters, μιας ιδιαίτερα ισχυρής επαγγελματικής ένωσης. Παράλληλα, όμως, σύνηπτε συμφωνίες με την τοπική μαφία και συνελήφθη. Όταν βγήκε από την φυλακή εξαφανίστηκε από ένα εστιατόριο στο Ντιτρόιτ. Πολλοί θεωρούν ότι υπήρξε θύμα της μαφίας, αλλά το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Άλλοι θεωρούν ότι μέλη της ένωσης τον σκότωσαν προκειμένου να μην ξαναγίνει πρόεδρός της.

7. «Ψέκασμα»

Μερικοί άνθρωποι στο Άινταχο πιστεύουν ότι η πολιτεία υπόκειται σε κυβερνητικά πειράματα. Πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πετά χημικά από αεροπλάνα σε διάφορες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ως απόδειξη για αυτούς τους ισχυρισμούς τους, δείχνουν τις γραμμές στον ουρανό που υποτίθεται ότι οφείλονται στα χημικά.

6. Εθνικό μνημείο του όρους Ράσμορ

Μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν το όρος Ράσμορ ως ένα από τα πιο δημοφιλή ορόσημα των ΗΠΑ, καθώς τα πρόσωπα μερικών από τους σημαντικότερους Αμερικανούς προέδρους έχουν σκαλιστεί σε αυτό. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι υπάρχει ένα κρυμμένο δωμάτιο πίσω από το κεφάλι του Λίνκολν. Αν και το δωμάτιο περιλαμβάνει σημαντικά ιστορικά έγγραφα, όπως την αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, έχει αποκλειστεί από το κοινό, κάτι το οποίο οδήγησε πολλούς να πιστεύουν ότι μέσα στο εν λόγω δωμάτιο υπάρχουν καλά κρυμμένα μυστικά και θησαυροί.

5. Ερευνητικό κέντρο στην Αλάσκα

Στα βουνά της Αλάσκα, μπορεί κανείς να βρει το HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) που βοηθά τους επιστήμονες να μελετήσουν τις μακρύτερες αποστάσεις της ατμόσφαιρας. Το κέντρο έχει πάνω από 180 κεραίες, οι οποίες έχουν συλλέξει δεδομένα για την Aurora Borealis και τα ραδιοκύματα. Αλλά μερικοί θεωρούν ότι οι κεραίες είναι ένα πειραματικό όπλο που μπορεί να ελέγξει τους εγκεφάλους των ανθρώπων.

4. Μεγαλοπόδαρος

Υπάρχουν πολλές θεάσεις του Μεγαλοπόδαρου στις ΗΠΑ, και η Ουάσινγκτον έχει το μεγαλύτερο νούμερο θεάσεων (2.032). Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από αυτό το μυθικό πλάσμα. Μερικοί θεωρούν ότι είναι ένα άγριο τέρας που πρέπει να φοβάται ο κόσμος και άλλοι θεωρούν ότι είναι ένα αβλαβές πλάσμα που θέλει τη μοναξιά του.

3. Τζον Φ. Κέννεντυ

Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας στις ΗΠΑ αφορούν τη δολοφονία του Τζον Φ. Κέννεντυ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλλας, Τέξας. Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ συνελήφθη για την δολοφονία του προέδρου και δύο μέρες μετά σκοτώθηκε. Υπάρχουν, βέβαια, θεωρίες ότι η CIA προσέλαβε τον Όσβαλντ εξαιτίας των αντιδράσεων του προέδρου στον Κομμουνισμό και την Εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων. Άλλοι πιστεύουν ότι η Μαφία, η Κούβα ή η Σοβιετική Ένωση ενεπλάκησαν στην δολοφονία.

2. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Στις 4 Απριλίου 1968, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ. δολοφονήθηκε στο Μέμφις. Ο δολοφόνος του, ο Τζέιμς Ερλ Ρέι, συνελήφθη και δήλωσε ένοχος. Βέβαια, πολύς κόσμος, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών του Κινγκ δεν θεωρούν ότι ο Ρέι έδρασε μόνος. Μερικοί πιστεύουν ότι το FBI ή η Κου-Κλουξ-Κλαν είχαν εμπλακεί στη δολοφονία, ενώ μάλιστα πιστεύουν ότι ο Ρέι έπεσε θύμα σκευωρίας.

1. «Area 51»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι η αμερικανική στρατιωτική βάση «Area 51» ερευνά και πειραματίζεται εξωγήινους και τα διαστημόπλοιά τους. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η εν λόγω βάση χρησιμοποιείται για να εξεταστούν πειραματικά αεροσκάφη για τον στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.