Εμφανίστηκε ένας ακόμη μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος! – Αυτή τη φορά στην Καλιφόρνια (φώτο-βίντεο)

Εμφανίστηκε ένας ακόμη μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος! – Αυτή τη φορά στην Καλιφόρνια (φώτο-βίντεο)

Ένας ακόμη μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος εμφανίστηκε την Τετάρτη, αυτή τη φορά στην κορυφή του όρους Pine, κοντά στην πόλη Ατασκαντέρο, της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

«Ο μονόλιθος με τις τρεις πλευρές μοιάζει να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει ύψος περίπου 3 μέτρα και πλάτος 45 εκατ.» αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Atascadero News».

Σε αντίθεση με τον μονόλιθο που βρέθηκε στην έρημο της Γιούτα, αυτό το αντικείμενο δεν φαίνεται να είναι τοποθετημένος μέσα στο έδαφος και μοιάζει να μπορεί να μετακινηθεί, εάν ασκηθεί δύναμη επάνω του.

Όπως και στην περίπτωση του μονόλιθου στη Γιούτα, αλλά και ένα άλλου παρόμοιου αντικειμένου που εμφανίστηκε στη Ρουμανία, δεν είναι γνωστό ποιος το τοποθέτησε εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο μεταλλικός μονόλιθος στη Γιούτα, αλλά κι εκείνος στη Ρουμανία εξαφανίστηκαν κι έτσι το τεχνούργημα στην κορυφή του βουνού στην Καλιφόρνια είναι το μόνο που ακόμη βρίσκεται στη θέση του.

Τα εν λόγω αντικείμενα έχουν δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να τα συγκρίνουν με τον μονόλιθο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος». Στην ταινία αλλά και στην ομώνυμη νουβέλα, ο μονόλιθος τοποθετήθηκε από ένα εξωγήινο πολιτισμό με σκοπό να ξυπνήσει τη νοημοσύνη των προϊστορικών, πιθηκοειδών στον πλανήτη Γη και να οδηγήσει έπειτα από εξέλιξη εκατομμυρίων ετών στους Homo Sapiens της σύγχρονης εποχής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/CITTc6UlmeW

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.