Στο φως τα ημερολόγια του ταγματάρχη που ερεύνησε το UFO που συνετρίβη στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ το 1947 (βίντεο)

Στο φως τα ημερολόγια του ταγματάρχη που ερεύνησε το UFO που συνετρίβη στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ το 1947 (βίντεο)

Ταγματάρχης, που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο για να ερευνήσουν το περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο που εντοπίστηκε το 1947 στο Νέο Μεξικό, είχε αποκαλύψει στην οικογένειά του ότι εντόπισε «συντρίμμια που δεν καταστρέφονταν και δεν είχαν κατασκευαστεί από ανθρώπινα χέρια».

Οι ισχυρισμοί του, όπως ξεδιπλώνονται από τα ημερολόγιά του, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά σε ντοκιμαντέρ που προβάλλεται σήμερα από το History Channel, λίγες ημέρες μετά τους ισχυρισμούς του πρώην επικεφαλής της Διαστημικής Ασφάλειας του Ισραήλ Χαΐμ Εσέντ, σύμφωνα με τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν… συνεργασία με τους εξωγήινους!

Ο Τζέσε Μάρσελ ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο Ρόσγουελ τον Ιούλιο του 1947. Μάλιστα, στην τοπική εφημερίδα «Roswell Daily Record» δήλωσε ότι στα χέρια του αμερικανικού στρατού περιήλθε ένας ιπτάμενος δίσκος. Ωστόσο, λίγο μετά, η Υπηρεσία Πολέμου της Ουάσινγκτον έβγαλε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι αυτό που εντοπίστηκε ήταν απλά απομεινάρια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού.

Ο Μάρσελ πέθανε τον Ιούνιο του 1986, ωστόσο οι διηγήσεις του έχουν μείνει ζωντανές χάρη στα εγγόνια του, τον Τζέσε Μάρσελ τον τρίτο και τον Τζον Μάρσελ. «Είχε εξετάσει τα απομεινάρια και διαπίστωσε ότι δεν ήταν έργο ανθρώπου», λέει ο Τζέσε ο νεότερος. Ο παππούς του ήταν καπνιστής και έβγαλε έναν αναπτήρα από την τσέπη του σε μια προσπάθεια να λιώσει το μέταλλο ή να το ζεστάνει. Τίποτε από τα δύο όμως δεν συνέβη. Όταν μετέφεραν τα απομεινάρια στα εργαστήρια της βάσης του Ρόσγουελ, άρπαξε ένα τρυπάνι για να ανοίξει τρύπα στο υλικό, ωστόσο το τρυπάνι έσπασε, λέει ο εγγονός του.

Σύμφωνα με όσα είπε στα εγγόνια του, μερικά κομμάτια είχαν επάνω «εξωγήινες επιγραφές», ενώ το υλικό του σκάφους έδειχνε να είναι από μέταλλο και πλαστικό, καθώς και από χιλιόμετρα οπτικών ινών, που μάλλον προέρχονταν από τους υπολογιστές μέσα σε αυτό. Μάλιστα, ο Μάρσελ ο πρεσβύτερος πήρε μερικά από τα απομεινάρια σπίτι του.

Στην καρδιά της συνωμοσίας ή της συγκάλυψης

Ο Τζέσε Μάρσελ ο νεότερος δήλωσε στο MailOnline ότι ο παππούς του πήρε εντολή να αρνηθεί ότι ήταν τελικά στο σημείο που έγινε η συντριβή του UFO. «Στην πραγματικότητα, ήταν στην καρδιά της ιστορίας και στην καρδιά της συνωμοσίας ή της συγκάλυψης», προσθέτει.

Τα μόνα απτά αποδεικτικά στοιχεία που έμειναν από αυτό το μυστήριο, είναι το ημερολόγιο του Μάρσελ του πρεσβυτέρου, στο οποίο εστιάζει το ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων «Roswell: The First Witness» του History Channel. Αυτά, όμως, που αναγράφει εκεί είναι σχεδόν ακατάληπτα, κάτι που κάνουν όσους τον ήξεραν να εκτιμούν ότι έχει γράψει την αλήθεια κωδικοποιημένη.

Εκεί εκτιμούν ότι υποδεικνύει και πού βρίσκονται τα κομμάτια του ιπτάμενου δίσκου που είχε πάρει μαζί του στο σπίτι, αλλά μετά τα «εξαφάνισε». Τα ημερολόγιά του μελετιούνται και από τη CIA.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.