ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει πως το 2021 θα γνωρίσουμε εξωγήινους

Καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει πως το 2021 θα γνωρίσουμε εξωγήινους

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Avi Loeb, έκανε μια δήλωση σχετικά με ένα αντικείμενο που ανακάλυψε το πανίσχυρο τηλεσκόπιο της NASA το 2017.

Ο καθηγητής έχει γράψει ένα καινούργιο βιβλίο που κυκλοφορεί φέτος ονόματι ‘‘Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth και αναφέρει πως το αντικείμενο είναι απομεινάρι από εξωγήινο αεροσκάφος στο οποίο η NASA έδωσε το κωδικό όνομα ‘‘1I/2017 U1 Oumumua’’.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως το αεροσκάφος έχει έρθει από άλλο Γαλαξία και ουσιαστικά είναι τα…σκουπίδια ενός άλλου πολιτισμού, ένα κουφάρι αεροσκάφους – εάν θέλησαν να κάνουν επαφή, έκαναν σίγουρα πολύ κακή εντύπωση στέλνοντας τα σκουπίδια τους. Ο Loeb ωστόσο δεν είναι συνωμοσιολόγος.

Έχει την έδρα της Αστρονομίας στο Χάρβαρντ, διδακτορικό στη φυσική και από ότι φαίνεται το βιβλίο του δεν είναι ένας σωρός από αηδίες που ξεπήδησαν από το κεφάλι του. Και υπάρχει και κάτι ακόμη.

Οι αστεροειδείς που περνούν κοντά από τον ήλιο μας, τείνουν να αυξάνουν την ταχύτητά τους. Γιατί; Γιατί η θερμοκρασία του ήλιου λιώνει τους πάγους που έχουν στα «σωθικά» τους.

Το Oumumua ωστόσο που έχει μέγεθος αστεροειδή δεν ακολούθησε την ίδια τακτική. Για την ακρίβεια δεν ακολούθησε καν την ίδια τροχιά με τους αστεροειδείς που περνούν κοντά από τον ήλιο, αλλά αντιθέτως ήταν σαν να είχε προκαθορίσει την τροχιά του από το να μείνει μακριά του (ο καθηγητής εικάζει πως μπορεί το κράμα μετάλλου από τα απομεινάρια να…αλλάζει τροχιά όταν υπερθερμαίνεται από κάποιο τεραστίων διαστάσεων σώμα όπως ο Ήλιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.