Έκθεση για UFO: Ανεξήγητα φαινόμενα αλλά όχι αποδείξεις – Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ (βίντεο)

Έκθεση για UFO: Ανεξήγητα φαινόμενα αλλά όχι αποδείξεις – Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ (βίντεο)

Aυτό το μήνα αναμένεται η έκθεση του Πενταγώνου που θα περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματούχοι για τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP) ή αλλιώς UFO.

Ο στόχος της έκθεσης είναι να καθιερώσει πρότυπα για την καταγραφή αυτών των φαινομένων και να προσδιορίσει εάν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους New York Times Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα που έχουν καταγράψει πιλότοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, είναι ξένα διαστημόπλοια, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να τα εξηγήσουν.

Πολλά από τα περισσότερα από 120 περιστατικά που εξετάστηκαν στην έκθεση προέρχονται από προσωπικό του Ναυτικού, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η έκθεση εξέτασε επίσης περιστατικά που αφορούσαν ξένους στρατούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες-σύμφωνα με το δημοσίευμα- πιστεύουν ότι τουλάχιστον μερικά από τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» θα μπορούσαν να ήταν πειραματική τεχνολογία από μια αντίπαλη υπερδύναμη, πιθανότατα τη Ρωσία ή την Κίνα.

Η Ρωσία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην υπερηχητική τεχνολογία καθώς θεωρεί ότι μπορεί να της προσφέρει τη δυνατότητα αποφυγής των αμερικανικών αμυντικών πυραύλων. Η Κίνα έχει επίσης αναπτύξει υπερηχητικό εξοπλισμό, κάτι που φάνηκε από τις στρατιωτικές παρελάσεις. Αν τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα είναι κινέζικα ή ρωσικά αεροσκάφη, είπαν οι αξιωματούχοι, αυτό σημαίνει ότι η υπερηχητική έρευνα των δύο υπερδυνάμεων έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αμερικανική τεχνολογία.

Τα περιστατικά

Πάντως, οι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δηλώνουν αναστατωμένοι από τις θεάσεις αυτών των αντικειμένων. Όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2014 όταν παρατήρησαν ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο το οποίο κινούνταν ενάντια στον άνεμο. Το συγκεκριμένο άγνωστο αντικείμενο εμφανιζόταν καθημερινά, από το καλοκαίρι του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 πάνω από την Ανατολική Ακτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πιλότοι του Ναυτικού ανέφεραν στους προϊσταμένους τους ότι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατό κινητήρα ή καυσαέρια υπερύθρων, αλλά ότι μπορούσαν να φτάσουν τα 30.000 πόδια και υπερηχητικές ταχύτητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.