ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νοστράδαμος: Τι (κακό) μας περιμένει το 2024 – Πολεμικές συγκρούσεις στην Ασία και… τσουνάμι

Οι προβλέψεις του λέγεται ότι έχουν προβλέψει μερικά από τα πιο σημαντικά παγκόσμια γεγονότα

Νοστράδαμος: Τι (κακό) μας περιμένει το 2024 – Πολεμικές συγκρούσεις στην Ασία και… τσουνάμι

Ο Γάλλος φιλόσοφος του 16ου αιώνα, Νοστράδαμος, είναι γνωστός για τις αινιγματικές «προφητείες» του και κάποιες από αυτές αφορούν το 2024.

Από τη στιγμή που το νέο έτος πλησιάζει έχουν ενδιαφέρον οι «προφητείες» του συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος όπως και να το δει κανείς κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως κάποιος που προβλέπει τα μελλούμενα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που θεωρούν πως οι προβλέψεις είναι εφικτές και δυνατές τουλάχιστον σε ότι αφορά συλλογικά γεγονότα εάν κάποιος μπορεί να «δει» την μαθηματική εξέλιξη των πραγμάτων.

Άλλωστε όλη η ζωή είναι αποτέλεσμα εξισώσεων.

Οι προβλέψεις του, γραμμένες σε μια αινιγματική γλώσσα, λέγεται ότι έχουν προβλέψει μερικά από τα πιο σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.

Καθώς πλησιάζουμε στο 2024, έχει δοθεί εκ νέου έμφαση στα υποτιθέμενα οράματά του για το επόμενο έτος, τα οποία περιλαμβάνουν τρομερές προβλέψεις για διάφορες περιοχές και προσωπικότητες.

Ιστορικά, στον Νοστράδαμο αποδίδεται η πρόβλεψη της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ, της δολοφονίας του J.F Kennedy , ακόμη και των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Πιστεύεται επίσης ότι είχε προβλέψει το έτος θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Μία από τις πιο ανησυχητικές προβλέψεις για το 2024 είναι το ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων στην Ασία. Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου υποδηλώνουν μια σύγκρουση με έναν «κόκκινο αντίπαλο», την οποία μελετητές όπως ο Mario Reading, συγγραφέας του βιβλίου «Οι προφητείες του Νοστράδαμου», ερμηνεύουν ως μια συγκαλυμμένη αναφορά στην Κίνα.

Η αναφορά του «μεγάλου Ωκεανού με φόβο» έχει οδηγήσει σε εικασίες για μια πιθανή αντιπαράθεση στην οποία θα συμμετέχουν χώρες του ΝΑΤΟ, εγείροντας φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση ή ακόμη και πόλεμο.

Εκτός από τις γεωπολιτικές διαμάχες, οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2024 περιλαμβάνουν και περιβαλλοντικές καταστροφές.

Μιλάει για «μεγάλες πλημμύρες» και ένα «τσουνάμι», υπονοώντας ενδεχομένως καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και θα μπορούσαν να καταστρέψουν μέρη του κόσμου. Αυτά τα γεγονότα, σε συνδυασμό με την «αύξηση της παγκόσμιας πείνας» υποδηλώνουν μια χρονιά σημαντικών δυσκολιών για πολλούς.

Στο βρετανικό μέτωπο, υπάρχει η υπόνοια ότι η βασιλεία του Καρόλου Γ’ μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Η ανάλυση των προφητειών από τον Reading δείχνει ότι οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραίτησή του, ένα μνημειώδες γεγονός που θα κλόνιζε τα θεμέλια της βρετανικής μοναρχίας.

Επιπλέον, οι προβλέψεις περιλαμβάνουν μια αλλαγή στην ηγεσία του Βατικανού. Με τον Πάπα Φραγκίσκο να βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, ο Νοστράδαμος υπαινίσσεται την εκλογή νέου ποντίφικα, περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθεί την αποχώρηση ενός γηραιού Πάπα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τον Νοστράδαμο, οι ερμηνείες ποικίλλουν και ο σκεπτικισμός παραμένει υψηλός. Η ασάφεια των γραπτών του επιτρέπει ευρείες ερμηνείες που μπορούν να αντιστοιχηθούν εκ των υστέρων με τα γεγονότα. Παρά ταύτα, η γοητεία των προβλέψεών του εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κοινού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αν αυτές οι προφητείες για το 2024 θα πραγματοποιηθούν ή θα παραμείνουν αντικείμενο εικασιών είναι ένα ερώτημα που μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.