ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τα νούμερα που εκθέτουν την κυβέρνηση: Άφησε απροστάτευτους τους ευάλωτους και πιέζει… τους νέους για εμβολιασμό

Τα νούμερα που εκθέτουν την κυβέρνηση: Άφησε απροστάτευτους τους ευάλωτους και πιέζει… τους νέους για εμβολιασμό

Από την αρχή της πανδημίας γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα, ότι ο κορωνοϊός δεν είναι οριζόντια νόσος, καθώς «χτυπά» ελάχιστα τους νέους, ενώ είναι θανατηφόρος για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας όμως ζούμε το θέατρο του παραλόγου με την κυβέρνηση να «κυνηγά» με πρόστιμα και απειλές τους νεαρούς πολίτες, οι οποίοι γενικώς δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, ενώ έχει αφήσει τελείως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιθέτως κινδυνεύουν να κάνουν σοβαρή Covid και να πεθάνουν.

Μάλιστα μετά τα 150άρια που δόθηκαν σε νέους 18 έως 25 ετών για να εμβολιαστούν η κυβέρνηση ανακοίνωσε «προνόμια» τα οποία είναι να κάνουν ταξίδια σε νησιά και να πηγαίνουν σε καφετέριες, εστιατόρια κτλ. μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι.

Αυτά τα μέτρα όπως καταλαβαίνει κανείς δεν στοχεύουν στους ηλικιωμένους, καθώς ούτε το χαρτζιλίκι τους αφορά, αλλά ούτε ταξίδια με πλοία αναμένεται να κάνουν και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να διασκεδάσουν σε κέντρα διασκέδασης.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει μπει σε εφαρμογή μια νέα καμπάνια, με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες, ακόμα και αυτή βλέπουμε πως στοχεύει ξεκάθαρα τους νέους.

Αρχικά το σποτ που δημοσίευσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ως πρωταγωνιστή έναν νέο, ενώ ο επόμενος στόχος της είναι να επιστρατεύσει… influencers!

Όλο αυτό για να «σώσει ζωές» και αν χτίσει το λεγόμενο τείχος ανοσίας! Την ίδια ώρα όμως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν ρίξει όλα τους τα «όπλα» για να εμβολιάσουν τους ευάλωτους. Αν δει κάποιος τα στοιχεία του ECDC η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στους εμβολιασμούς ηλικιωμένων, ενώ βρίσκεται στο μέσο όρο (ίσως και λίγο πιο πάνω) στους εμβολιασμούς νέων. Άρα που εντοπίζεται το πρόβλημα;

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά στους εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους:

  • 69,5% άνω των 80 ετών
  • 78,4 οι 70-80 ετών
  • 73,4 οι 60-70 ετών
  • 62,7 οι 50-60 ετών
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.