Μετάλλαξη Δέλτα: 0,69% η θνητότητα για τους εμβολιασμένους – Μόλις 0,08% για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

Μετάλλαξη Δέλτα: 0,69% η θνητότητα για τους εμβολιασμένους – Μόλις 0,08% για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

«Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τους νέους και τους ανεμβολίαστους» σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλα αυτά τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης εκθέτουν πλήρως τους Έλληνες «ειδικούς».

Ήδη σας έχουμε αποκαλύψει στο pronews.gr πως η θνητότητα σε πολίτες κάτω των 50 ετών είναι μόλις… 0,009%! Άρα η μετάλλαξη Δέλτα δεν δείχνει να χτυπά τους νέους.

Στο νέο άρθρο μας εξετάζουμε το εάν τελικά η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τους μη εμβολιασμένους πολίτες, για να εξετάσουμε τουλάχιστον εάν η κυβέρνηση έχει έστω κατά 50% δίκιο.

Συγκεκριμένα με τα νέα στοιχεία που έδωσε η βρετανική κυβέρνηση και αφορούν την περίοδο 1 Φεβρουαρίου έως 25 Ιουνίου δείχνουν πως περισσότεροι που έχουν καταλήξει από την μετάλλαξη Δέλτα είναι εμβολιασμένοι.

Συγκεκριμένα έχουν χάσει τη ζωή τους 70 άτομα (61,5%) που έχουν εμβολιαστεί, ενώ οι ανεμβολίαστοι που έχουν πεθάνει από την Δ είναι μόλις 44 άτομα (38,5%).

Όσον αφορά τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, βλέπουμε την αντίστροφη εικόνα, δηλαδή από τα 81.014 συνολικά κρούσματα τα 53.822 (66,4 %) αφορούν ανεμβολίαστους και τα 27.192 (33,6 %). Να σημειώσουμε πως οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στον πληθυσμό είναι περίπου μισοί-μισοί, οπότε οι ανεμβολίαστοι κολλούν περισσότερο.

Όμως, αυτό οφείλεται προφανώς στο ότι οι ανεμβολίαστοι είναι κατά κανόνα κυρίως νέοι, οικονομικά ενεργοί και κοινωνικά πιο δραστήριοι, που κυκλοφορούν πολύ περισσότερο από τους ηλικιωμένους.

Και πράγματι μια ματιά στο πινακάκι το πιστοποιεί αυτό καθώς από τους 53.822 των ανεμβολίαστων, σχεδόν όλοι (52.846) είναι κάτω των 50 ετών και μόνο 976 είναι άνω των 50 ετών.

Και στην διαφορά ηλικίας οφείλεται η μεγάλη διαφορά και στη θνητότητα καθώς στους ανεμβολίαστους είναι 0,08% (44 νεκροί στα 53.822 κρούσματα), ενώ στους πλήρως εμβολιασμένους 0,69% (50 νεκροί στα 7.235 κρούσματα). Δηλαδή οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν θνητότητα περίπου 8,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ανεμβολίαστων.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως η θνητότητα -είστε αυτή αφορά ανεμβολίαστους, είτε εμβολιασμένους- είναι αρκετά χαμηλή. Πιο χαμηλή και απ’ αυτή της γρίπης!

Άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρομοκρατείται κάποιος από την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς σύμφωνα και με τους επιστήμονες τα συμπτώματα της είναι πιο ελαφριά απ’ αυτά του original κορωνοϊού. Αφού ένας μολυσμένος με την μετάλλαξη Δέλτα κάνει κυρίως συνάχι και έχει δέκατα για λίγες ημέρες, αντίθετα με τον κορωνοϊό που ήρθε από την Ουχάν ο άρρωστος έκανε υψηλό πυρετό για αρκετές ημέρες.

Παράλληλα παρατηρούμε πως δεν έχει μεγάλη διαφορά εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, καθώς και αυτοί που πεθαίνουν κυρίως από την μετάλλαξη Δέλτα είναι οι ηλικιωμένοι, ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι.

Οπότε καλό θα είναι η κυβέρνηση να σταματήσει την «τρομοκρατία» με την μετάλλαξη Δέλτα.

Δείτε τον πίνακα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.