ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καπνίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο; – Τελικά βλάπτει την υγεία σας ή όχι;

Καπνίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο; – Τελικά βλάπτει την υγεία σας ή όχι;

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να κόψουν το τσιγάρο και πλέον καπνίζουν ηλεκτρονικό, όμως το ερώτημα όλων είναι αν πρόκειται για μία πιο υγιεινή επιλογή.

Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι κάτι που έχει έρθει στις ζωές των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα καθώς δεν υπάρχουν ακόμα πολλές μελέτες και απαντήσεις.

Μια πρόσφατή έρευνα του 2020 από τον Αμερικάνικο Καρδιολογικό Σύλλογο έρχεται να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση με τη συμβολή των ευρημάτων της.

Τα αποτελέσματα του πειράματος που δημοσιεύτηκαν έχουν να κάνουν με τεστ που έγιναν σε αρουραίους.

Για την ακρίβεια 18 αρουραίοι εισέπνεαν ατμό με νικοτίνη επί 3 μήνες και για 2 ώρες κάθε μέρα.

Στη μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή σε 14 αρουραίους, μειώθηκε η βιολογική δραστηριότητα ενώ εμφάνισαν προβλήματα αναπνοής.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν εστίες φλεγμονής στους βρόγχους και τους πνεύμονες. Ένας από τους 18 αρουραίους πέθανε και διαγνώστηκε με φλεγμονή της τραχείας.

Μια άλλη ομάδα από, επίσης, 18 αρουραίους, εισέπνευσαν ατμό χωρίς νικοτίνη. Το αποτέλεσμα ήταν εντελώς διαφορετικό αφού όλοι παρέμειναν ζωντανοί και απόλυτα υγιείς.

Από την έρευνα, αν και περιορισμένη σε μικρούς αριθμούς, μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.