ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Μόλις 3 πολίτες κάτω των 40 ετών νοσηλεύονται σοβαρά – Θνητότητα σε νέους 0,046%!

Κορωνοϊός: Μόλις 3 πολίτες κάτω των 40 ετών νοσηλεύονται σοβαρά – Θνητότητα σε νέους 0,046%!

Ένα νέο κλίμα «τρομοκρατίας», παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου του 2020, ζούμε τις τελευταίες ημέρες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία δείχνει να είναι πιο μεταδοτική, όμως παράλληλα είναι λιγότερο φονική και αυτό μας το δείχνουν τα στοιχεία τόσο της Βρετανίας, όσο και του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα ακούμε -το ακούσαμε μέχρι και από την Βάνα Παπαευαγγέλου- πως ο κορωνοϊός «χτυπά» πλέον τους νέους, καθώς τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους και κυρίως άτομα 18 έως 24 ετών, καθώς σύμφωνα ύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, το 39% των κρουσμάτων κορωνοϊού της προηγούμενης εβδομάδας, αφορούσε νέους στην προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα. Επίσης, ένα στα 5 κρούσματα (20%) καταγράφηκε στην αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα, στα άτομα ηλικίας 25-34 χρόνων

Δηλαδή σχεδόν το 60% των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας προέρχεται από τη «δεξαμενή» των ατόμων ηλικίας 18-34 χρόνων. Την ίδια ώρα ακούμε πως και οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, πως κινδυνεύουν και νοσηλεύονται κτλ.

Τι όμως αναφέρουν οι πραγματικοί αριθμοί;

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ μόλις 3 πολίτες κάτω των 40 ετών είναι διασωληνωμένοι, δηλαδή μόλις το 2,3%, όταν σύμφωνα με όσα προαναφέραμε τα περισσότερα κρούσματα αφορούν την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα αναφέραμε ήδη στο pronews.gr, γεμίζουν τα νοσοκομεία με νέους που είναι ασυμπτωματικοί και δεν χρίζουν νοσηλείας, ώστε να δημιουργηθεί τεχνητή πίεση στο ΕΣΥ.

Να σημειώσουμε πως μόλις το 5% των κρουσμάτων αφορούσε πολίτες άνω των 55 ετών! Δηλαδή την ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει σοβαρά.

Επιπλέον σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία του ΕΟΔΥ από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 92 άτομα κάτω των 40 ετών (τα 3 αφορούν ανήλικους). Ενώ το σύνολο των κρουσμάτων για τους κάτω των 40 ετών είναι 198.9111. Οπότε θνητότητα του Covid-19 για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι στο 0,046%! Να τονιστεί επίσης πως τα πραγματικά κρούσματα στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι πολλά περισσότερα, αλλά οι περισσότεροι νέοι περνάνε ελαφριά και χωρίς συμπτώματα τον κορωνοϊό, οπότε και δεν κάνουν ποτέ τεστ.

Άρα η θνητότητα είναι αρκετά μικρότερη, αλλά επειδή δεν έχουμε επίσημα στοιχεία δεν μπορούμε να την καταγράψουμε.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί αριθμοί και εκθέτουν ξεκάθαρα όσους «τρομοκρατούν» με τα περί πανδημίας που «σκοτώνει και νέους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.