Νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Δέλτα: Θνητότητα 0,021% στους κάτω των 50 ετών – 111.008 κρούσματα και 26 θάνατοι

Νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Δέλτα: Θνητότητα 0,021% στους κάτω των 50 ετών – 111.008 κρούσματα και 26 θάνατοι

Τη νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που φέρνει στην επιφάνεια το pronews.gr, η οποία επιβεβαιώνει πως η θνητότητα της μετάλλαξης Δέλτα στους νέους είναι πολύ μικρή.

Τις τελευταίες ημέρες «ειδικοί» και κυβέρνηση τρομοκρατούν με την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς υποστηρίζουν πως χτυπά νέους και ανεμβολίαστους, παρόλα αυτά, πλέον έχουμε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από την Βρετανία και οι αριθμοί εκθέτουν τους «ειδικούς».

Συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους κάτω των 50 ετών, η θνητότητα ήταν 0.029%, καθώς από τους 70.664 που κόλλησαν πέθαναν οι 21.

Όσοι ήταν εμβολιασμένοι (12,404) και κόλλησαν πέθαναν 2 που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις και 3 που είχαν κάνει τη μια δόση.

Συνολικά 26 άτομα κάτω των 50 ετών είχαν πεθάνει στη Βρετανία μέχρι τις 21 Ιουνίου από αυτή τη μετάλλαξη, από τους 111.008 που την έχουν κολλήσει. Δηλαδή θνητότητα… 0,021%.

Άνω των 50 ετών

Όσον αφορά τους άνω των 50 όπως και στις υπόλοιπες «ποικιλίες» του κορωνοϊού, πράγματι ο ιός ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία από τις συνολικά 12.404 περιπτώσεις έχουν πεθάνει οι 231. Δηλαδή θνητότητα 1,86%.

Από αυτές τις 12.404 περιπτώσεις οι 1.267 ήταν ανεμβολίαστοι. Από αυτούς πέθαναν οι 71 δηλαδή ποσοστό 5,6%. Ενώ πέθαναν 116 πλήρως εμβολιασμένοι, από τα 5.234 συνολικά κρούσματα, δηλαδή θνητότητα 2,2%.

Τι μας δείχνουν τα στοιχεία

Όσον αφορά την θνητότητα η μετάλλαξη Δέλτα είναι λιγότερο θανατηφόρα με το original κορωνοϊό στους νέους, οι οποίοι έτσι και αλλιώς σπάνια νοσούσα σοβαρά από τον συγκεκριμένο ιό.

Ενώ στους ηλικιωμένους δείχνει το ίδιο θανατηφόρα με τον αρχικό ιό. Αυτό μας δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος του κόσμου η συγκεκριμένη μετάλλαξη, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τους ηλικιωμένους.

Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα έχουμε χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων (το 29,7% των άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστο), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σύντομα λήγει η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο για πολλούς εμβολιασμένους, με την κυβέρνηση αντί να ετοιμάζει τις τρίτες δόσεις, να κυνηγάει 18χρονους με 150άρια για να τους εμβολιάσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.