ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Ξενικά επειγόντως αύξηση της παραγωγής του Sputnik V για να καλυφθεί η ζήτηση

Ρωσία: Ξενικά επειγόντως αύξηση της παραγωγής του Sputnik V για να καλυφθεί η  ζήτηση

Σε αύξηση της παραγωγής του εμβολίου Sputnik V προχωρά η Ρωσία τον Σεπτέμβριο, προκειμένου, όπως είπε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) για να καλυφθούν οι ανάγκες σε Αργεντινή, Ινδία, Κίνα, Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

Νωρίτερα το RDIF και το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη και συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου V στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σύμφωνα με κοινή τους δήλωση.

«Μετά από μια εικονική συνάντηση σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Αργεντινής και της ομάδας του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), επιβεβαιώνουμε την κοινή μας εργασία για τη διασφάλιση και την επιτάχυνση της παροχής του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή. Πιστεύουμε ότι θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα με θετικό τρόπο και θα συνεχίσουν να εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις» αναφέρει η δήλωση.

Νωρίτερα σήμερα αναφέρθηκε ότι οι αρχές της Αργεντινής ζήτησαν από το RDIF να στείλει επειγόντως τις συμφωνημένες δόσεις του δεύτερου συστατικού του Sputnik V και προειδοποίησε ότι η σύμβαση προμήθειας ενδέχεται να τερματιστεί.

Η σύμβουλος του Προέδρου Σεσίλια Νικολίνι δήλωσε αργότερα ότι η Αργεντινή συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Ρωσία για την προμήθεια εμβολίων, η συνεργασία μεταξύ των χωρών ήταν καλή και ότι είχαν ήδη ληφθεί οι δόσεις του δεύτερου συστατικού του εμβολίου.

Από την πλευρά του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) χαιρετίζει την ετοιμότητα της Αργεντινής να συνεχίσει να εργάζεται βάσει της σύμβασης για την παράδοση εμβολίου Sputnik V στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ταμείου σε δημοσιογράφους.

«Το RDIF χαιρετίζει τη δήλωση του Υπουργού Υγείας της Αργεντινής ότι η συνεργασία στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης για την προμήθεια εμβολίων Sputnik V στην Αργεντινή συνεχίζεται και δεν υπάρχουν σχέδια αναθεώρησης ή λήξης της σύμβασης« δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το RDIF και οι παραγωγοί του εμβολίου εργάζονται για να διασφαλίσουν την αδιάκοπη προμήθεια του σκευάσματος, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χάρη στον επιμερισμό της παραγωγής σε πολλές χώρες μια πρόσθετη παραγωγική ικανότητα στην Αργεντινή, την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες θα ξεκινήσει σύντομα. Μια επιτάχυνση της παραγωγής του Sputnik V θα πραγματοποιηθεί ήδη τον Σεπτέμβριο του 2021» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.