Ιορδανία: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών

Ιορδανία: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών

Το υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας γνωστοποίησε ότι σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου ξεκινά ο εμβολιασμός των εφήβων και των νέων ηλικίας 12 ετών και άνω κατά του κορωνοϊού.

Το υπουργείο “αποφάσισε να μειώσει την ηλικία του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα 12 έτη, από την Κυριακή 25η Ιουλίου 2021 και χωρίς ραντεβού”, ανέφερε χθες Σάββατο το υπουργείο σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

“Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός”, ενώ “οι κάτω των 18 θα έχουν τη δυνατότητα να τους χορηγηθεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech με την έγκριση του κηδεμόνα τους”, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το εμβόλιο της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech έχει λάβει άδεια επείγουσας χρήσης στους εφήβους 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιορδανία των περίπου 10 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της 9.948 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 763.922 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Περίπου 1,9 εκατ. κάτοικοι της Ιορδανίας έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19, ενώ 2,7 εκατ. έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων τους.

Η Ιορδανία θα λάβει σήμερα μισό εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δωρεά της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Αμάν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σύναψε διάφορες συμφωνίες για να προμηθευτεί 12 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 και λογαριάζει να παραγγείλει επιπλέον 5 εκατ. δόσεις.

Οι αρχές πιέζουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί και την περασμένη εβδομάδα ανήγγειλαν περιοριστικά και τιμωρητικά μέτρα εναντίον όσων αρνούνται.

Μεταξύ άλλων μέτρων, επιβάλλουν στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε όσους έχουν απόσχει από το να λάβουν τη δεύτερη δόση να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό κάθε Κυριακή και Πέμπτη πρωί.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει επίσης την έκδοση αδειών εργασίας και την ανανέωση των αδειών ετήσιας παραμονής για τις ίδιες κατηγορίες προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.