ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Γάκης για εμβολιασμούς παιδιών: «Θα τα εκθέτουμε κάθε χρόνο σε παρενέργειες»

Δ.Γάκης για εμβολιασμούς παιδιών: «Θα τα εκθέτουμε κάθε χρόνο σε παρενέργειες»

Απαντήσεις στο ερώτημα εάν θα πρέπει να προτιμήσουμε τη φυσική νόσηση, ή τον εμβολιασμό, σε ότι αφορά τα παιδιά, δίνει ο κορυφαίος γιατρός Δημήτρης Γάκης.

Ο Δ.Γάκης αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media:

«ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΟΣΟΣ COVID -19 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Η ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

Είναι γνωστό ότι , όσον αφορά τους υπόλοιπους κορωνοιούς του κοινού κρυολογήματος, ότι τα παιδιά νοσούν πριν τα 15 χρόνια τους και κάνουν φυσική ανοσία. Κάθε νέα μετάλλαξη, την επόμενη χρονιά, τους προκαλεί ήπια νόσηση. Χαρακτηριστικά αντιμετωπίζεται , κάθε επόμενη νόσηση, από το ανοσολογικό σύστημα του παιδιού με έκλυση IgG αντισωμάτων και όχι ΙgM αντισωμάτων. Έτσι εξελίσσονται οι νοσήσεις σε όλη την υπόλοιπη ζωή. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ. https://www.bmj.com/content/374/bmj.n1687/rr-8

Ξέρουμε από τις παιδικές ασθένειες ότι αν δεν την περάσεις στην παιδική ηλικία και την περάσεις αργότερα, η νόσος είναι βαρεία και οι επιπλοκές πολλές πχ ιλαρά. Το ίδιο ισχύει με όλα τα τα επαναλαμβανόμενα ιογενή νοσήματα. Η παιδική ανοσία είναι η καλυτέρα πάσης άλλης.

Εάν αποφασίσουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά: Θα πρέπει τα εμβολιάζουμε κάθε χρόνο, οπότε θα εκτίθενται στις παρενέργειες του εμβολιασμού κάθε χρόνο και δεν επιτυγχάνεται απόλυτη προφύλαξη ως προς την νόσηση και το σταμάτημα της μετάδοσης. Ούτε προφυλάσσονται όταν γεράσουν. Ούτως ή άλλως δεν θα έχουμε συλλογική ανοσία, και επί πλέον το κόστος είναι μεγάλο.

Όσον αφορά την άποψη ότι τα παιδιά μεταδίδουν την νόσο στους μεγαλύτερους, αυτό το θέμα , ηθικά, είναι λυμένο: δεν εκθέτεις ένα άτομο υψηλής αξίας ( αποτιμώμενη σε ανθρωπο-έτη) για την κοινωνία σε κίνδυνο για να προφυλάξεις το ενήλικα που δεν θέλει να εμβολιασθεί και έχει χαμηλότερη αξία σε ανθρωπο-έτη . Προφυλάσεις εκείνον! Ούτως ή άλλως το ποσοστό μετάδοσης από το παιδί είναι πολύ μικρότερο από τον ενήλικα, λόγω του αναπτυγμένου λεμφαδενοειδούς ιστου στην είσοδο του αναπνευστικού και στην έντονη ανοσολογική αντίδραση.

Εξ άλλου στα παιδιά η νόσος διαδράμει ήπια, συντομότατα, και αφορά το ανώτερο αναπνευστικό.

Έτσι καταρρίπτεται και η δοκισησοφική άποψη ότι αν δεν εμβολιάσουμε τα παιδιά θα …έχουμε μεταλλάξεις (παραβλέπουν ότι τα παιδιά έχουν πανίσχυρο ανοσολογικό σύστημα σε σχέση με τους ενήλικες, άρα είναι ελάχιστη η πιθανότητα να συμβεί αυτό). Το αντίθετο, μάλιστα! Οι ηλικιωμένοι είναι οι καλύτεροι γενήτορες μεταλλάξεων…

Επομένως αποδεκτός γίνεται μόνον ο εμβολιασμός των παιδιών με νοσήματα που τα καθιστούν υψηλού κινδύνου

Θα συνεχίσουμε σε επόμενη ανάρτηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.