ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι τρεις βασικοί λόγοι που μυρίζει άσχημα ο ιδρώτας

Τους γνωρίζατε;

Οι τρεις βασικοί λόγοι που μυρίζει άσχημα ο ιδρώτας

Η άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα προκύπτει από τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα και τα οποία τον διασπούν, με αποτέλεσμα να παράγονται οξέα.

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει 3-4 εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες, οι οποίοι διακρίνονται σε εκκρινείς και αποκρινείς αδένες.

Οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος και οι αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται κυρίως στις περιοχές του σώματος που υπάρχουν τρίχες (π.χ. μασχάλες και γεννητικά όργανα) και απελευθερώνουν χημικές ουσίες με χαρακτηριστική μυρωδιά, τις φερομόνες.

Ο ιδρώτας που παράγεται από τους εκκρινείς αδένες συνήθως είναι άοσμος, αρχίζει όμως να μυρίζει όταν διασπάται από τα βακτήρια του δέρματος.

​​​​​​​Οι αποκρινείς αδένες είναι αυτοί που ευθύνονται κυρίως για την άσχημη μυρωδιά του σώματος, επειδή ο ιδρώτας που παράγουν περιέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, τις οποίες διασπούν εύκολα τα βακτήρια.

Τα άτομα που παράγουν μεγάλες ποσότητες ιδρώτα από τους αποκρινείς αδένες ή φέρουν στο δέρμα τους μεγάλες ποσότητες βακτηρίων συνήθως εκδηλώνουν πιο έντονη κακοσμία σώματος.

​​​​​​​Το φαινόμενο ονομάζεται βρωμιδρωσία και εκδηλώνεται μετά την εφηβεία, καθώς σε αυτό το στάδιο της ζωής αναπτύσσονται οι αποκρινείς αδένες. Η βρωμιδρωσία πλήττει συχνότερα τους άνδρες, καθώς παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρείς είναι οι βασικοί παράγοντες που εντείνουν τη βρωμιδρωσία:

  • Το υπερβολικό βάρος (υπέρβαροι, παχύσαρκοι)
  • Η κατανάλωση πολλών μπαχαρικών
  • Ορισμένες παθήσεις όπως ο διαβήτης
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.