Πορτογαλία: Αίτημα για περισσότερες δόσεις εμβολίων από την Ευρώπη

Πορτογαλία: Αίτημα για περισσότερες δόσεις εμβολίων από την Ευρώπη

Η Πορτογαλία κατέθεσε αίτημα προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να της δώσουν περισσότερες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

«Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια» κυρίως «για να λάβει περισσότερα εμβόλια», ανέφερε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο μετά τη συνεδρίαση των ειδικών που εξέτασαν την υγειονομική κατάσταση στην Πορτογαλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο συντονιστής του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο είπε, από την πλευρά του, ότι η Λισαβόνα ελπίζει ότι θα παραλάβει περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η Πορτογαλία έχει ήδη λάβει περίπου 290.000 δόσεις από τη Νορβηγία και διαπραγματεύεται με την Ιταλία για άλλες 300.000 δόσεις. Σήμερα παρέλαβε 200.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που τις αγόρασε από την Ουγγαρία.

Το γεγονός αυτό «καταδεικνύει το ευρωπαϊκό πνεύμα συνεργασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο. Όπως είπε, οι δόσεις που παρελήφθησαν σήμερα προορίζονται για πορτογαλόφωνες αφρικανικές χώρες και για το Ανατολικό Τίμορ.

Εξάλλου, η κυβέρνηση θέλει να εμβολιάσει τους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών πριν ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά. Προς το παρόν περιμένει να δώσουν το «πράσινο φως» οι υγειονομικές αρχές. «Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι ουσιαστικής σημασίας, χωρίς αυτόν θα υπάρξει κορύφωση των νέων κρουσμάτων το φθινόπωρο», προειδοποίησε ο επιδημιολόγος Ενρίκε ντε Μπάρος.

Ο στόχος των αρχών είναι να εμβολιάσουν πλήρως το 70% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Μέχρι σήμερα, από τα 10 εκατομμύρια των κατοίκων, τα 6,5 εκατ. έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου και 4,5 εκατ. είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.