Το CDC προαναγγέλλει το τέλος των εμβολίων κατά του κορωνοϊού: Είμαστε «λίγες μεταλλάξεις» μακριά! (βίντεο)

Το CDC προαναγγέλλει το τέλος των εμβολίων κατά του κορωνοϊού: Είμαστε «λίγες μεταλλάξεις» μακριά! (βίντεο)

Το τέλος των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προανήγγειλε η επικεφαλής του CDC, Rochelle Walensky, καθώς όπως τόνισε… βρισκόμαστε λίγες μεταλλάξεις μακριά!

«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά για να μας προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή του COVID που θα μπορούσε να προκύψει – βρισκόμαστε λίγες μεταλλάξεις μακριά από αυτό – θα μπορούσε ενδεχομένως να «ξεφύγει» από την επίδραση των εμβολίων μας», δήλωσε η διευθύντρια του CDC την Τρίτη κατά την ενημέρωση Τύπου, σύμφωνα με το Business Insider.

Πρόσθεσε, πως «αυτή την στιγμή, ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο», καθώς τα τρέχοντα εμβόλια COVID-19 «λειτουργούν πολύ καλά».

Παρόλα αυτά η μετάλλαξη Δέλτα και η συνεχής πτώση που καταγράφεται στα ποσοστά ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer έχουν κρούσει τον «κώδωνα» στους επιστήμονες.

Ήδη προγραμματίζονται οι τρίτες δόσεις, ενώ εταιρείες ετοιμάζουν και νέα εμβόλια, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις.

Όπως έχει πει εδώ και αρκετό καιρό ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός «η επιτυχία στα εμβόλια από την αποτυχία… μία μετάλλαξη δρόμος» και πράγματι φαίνεται πως είχε δίκαιο.

Όσον αφορά τη σοβαρή ασθένεια; Σήμερα ανακοινώθηκε πως 70χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Παπανικολάου, άρα μάλλον ακόμα και από τη σοβαρή ασθένεια τα εμβόλια δεν προστατεύουν 100%.

Και όλο αυτό δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία η χώρα μας, πιστοποιητικά εμβολιασμού, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, πιέσεις, άσκηση ψυχολογικής βίας και… ψέματα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως «δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης, ο κορωνοϊός χτυπά πλέον μόνο τους ανεμβολίαστους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.