ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρχονται οι μάσκες ξανά στους εξωτερικούς χώρους – Οι «ειδικοί» εξετάζουν την επαναφορά του μέτρου σε Μύκονο και Ίο

Έρχονται οι μάσκες ξανά στους εξωτερικούς χώρους – Οι «ειδικοί» εξετάζουν την επαναφορά του μέτρου σε Μύκονο και Ίο

Νέα μέτρα αναμένεται να παρθούν για τα νησιά με επιβαρυμένο ιικό φορτίο που προβληματίζουν, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

O καθηγητής επισήμανε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η μετάδοση γίνεται σε εσωτερικούς χώρους, αλλά θα επιβάλουμε μάσκα και στους εξωτερικούς έτσι κι αλλιώς!

«Παρ’ όλα αυτά η μετάλλαξη Δέλτα είναι αρκετά μεταδοτική. Μεταδίδεται εξίσου καλά και στους εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει στενός συγχρωτισμός», συμπλήρωσε, ενώ κατέληξε:

«Έχουμε πει ότι όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, πρέπει να φοράμε μάσκα».

«Θα το δούμε και θα το μελετήσουμε αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιες περιοχές, ενδεχομένως να επανέλθει η μάσκα σε εξωτερικούς για να γίνει αποκλιμάκωση κρουσμάτων πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου που αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία επανάφερε το εν λόγω μέτρο.

«Οι εμβολιασμοί το καλύτερο μέτρο»

Σύμφωνα με τον ίδιο το καλύτερο μέτρο αυτή τη στιγμή είναι η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, καθώς όπως είπε έχουν πέσει πολύ οι ρυθμοί και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να αναπτυχθούν εκ νέου. «Να εμβολιάσουμε κυρίως ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν νοείται άτομα άνω των 65, 70 ετών να μην είναι εμβολιασμένοι», τόνισε. Έκανε μάλιστα λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων στο εξής».

Ερωτηθείς για το τείχος ανόσιας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς το πότε θα είναι γεγονός. «Δεν θα γίνει στο τέλος Αυγούστου, ενδεχομένως το Σεπτέμβριο», εκτίμησε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, ανέφερε: «Οι μεγάλοι να προστατεύσουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο». Παράλληλα χαρακτήρισε απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο για τα παιδιά άνω των 12 ετών, τονίζοντας ότι και τα παιδιά δεν είναι άτρωτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.