O EOΠΥΥ θα ενημερώνει με SMS τους ασφαλισμένους για κάθε πράξη που εκτελείται στο ΑΜΚΑ τους

O EOΠΥΥ θα ενημερώνει με SMS τους ασφαλισμένους για κάθε πράξη που εκτελείται στο ΑΜΚΑ τους

Ο ΕΟΠΥΥ εντάσσει στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) μια νέα υπηρεσία που δίνει στον ασφαλισμένο πρόσβαση στην ενημέρωση για κάθε πράξη που εκτελείται στο ΑΜΚΑ του μέσω μηνύματος που θα λαμβάνει στο κινητό του.

Ήδη από τις 9 Ιουλίου 2021 ο γιατρός υποχρεούται να δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του ασθενούς ώστε οι ενημερώσεις εκτέλεσης γνωματεύσεων, να φτάνουν στον ενδιαφερόμενο μέσω sms. Στη περίπτωση που ο ασφαλισμένος καταχωρήσει ο ίδιος το κινητό του στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ), τότε αυτό θα δηλώνεται αυτόματα, σε κάθε επόμενη έκδοση γνωματεύσεων, ώστε να λαμβάνει ασφαλή πληροφόρηση.

Για τις γνωματεύσεις που απαιτούν έγκριση, όπως οι ειδικές θεραπείες, νοσηλείες κ.λπ., αυτές θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τους γιατρούς, στις αρμόδιες επιτροπές ελεγκτών-γιατρών, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Με την έκδοση της απόφασης έγκρισης, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται αυτόματα, μέσω του ΦΑΥ και η γνωμάτευση γίνεται διαθέσιμη προς εκτέλεση.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ σε σχετικό δελτίο τύπου «στη φιλοσοφία το Οργανισμού συμπεριλαμβάνεται η ενεργή και έγκυρη συμμετοχή του πολίτη, κάτι που καθίσταται δυνατό μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ), ως παραγωγικό ανταποδοτικό όφελος γι’ αυτό και κινείται σε δύο άξονες αφενός στην υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αφετέρου στην πλήρη διαφάνεια και έλεγχο των διενεργούμενων πράξεων από τους ασφαλισμένους του».

Με τη νέα υπηρεσία αποστολής SMS για πράξεις που αφορούν στον ΑΜΚΑ σε περιπτώσεις που προκύπτει αναντιστοιχία στην ορθότητα των ενημερώσεων, δηλαδή εφόσον διαπιστωθεί πράξη η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ο ασφαλισμένος μπορεί να προχωρήσει σε ένταση μέσω της εφαρμογής «Δηλώσεων Εναντίωσης» περιγράφοντας το κομμάτι που αμφισβητεί (συνταγογράφηση, επίσκεψη σε γιατρό) και το αίτημα να διαβιβαστεί αυτόματα στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, για την αποκατάσταση του ιατρικού του ιστορικού.

Τέλος ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ότι οι παροχές, εκτός συμβεβλημένων παρόχων υγείας, που υποβάλλονται από τους ασφαλισμένους για αποζημίωση ως ατομικά αιτήματα, μέσω του GOV.GR ή των Κ.Ε.Π., επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις ΠΕ.ΔΙ. Με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται αυτόματα, μέσω του ΦΑΥ και τα χρήματα κατατίθενται στον IBAN που έχει δηλώσει.

Όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω του ΦΑΥ, προσφέρονται στους ασφαλισμένους και τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Κάθε κάτοχος ΑΦΜ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ΦΑΥ με προσωπικούς κωδικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.