ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κυβέρνηση: «Ξεκινούν οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης από ιδιώτες γιατρούς»

Κυβέρνηση: «Ξεκινούν οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης από ιδιώτες γιατρούς»

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για την έλευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις κατηγορίες πολιτών που θα έχουν προτεραιότητα.

Τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3.

Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτηθείς για την 3η δόση είπε: «Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά. Θα δώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο την ακριβή ημερομηνία για την 3η δόση».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και σε ποιο επίπεδο κινείται και αν θα επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες είπε: «Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ακόμα ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. «Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού». Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson είπε ότι και γι’ αυτό υπάρχει επάρκεια.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να αυξήσουν σε περιοχές την εμβολιαστική κάλυψη.

Για τις αντιδράσεις από τους υγειονομικούς στην υποχρεωτικότητα είπε: «υπάρχει αύξηση σε αυτή την κατηγορία αλλού μεγαλύτερη και αλλού λιγότερη. Είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το ίδιο αναμένουμε και στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικοί 8 στους 10 έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα είναι προς την κοινωνία και τους συναδέλφους τους».

Είπε ακόμα ότι υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά των αρνητών υγειονομικών και όταν ερωτήθηκε για το θέμα της ανάκλησης αδειών σημείωσε: «Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος και οι υγειονομικοί μπόρεσαν να ξεκουραστούν τους καλοκαιρινούς μήνες και απάντηση σε αυτούς πρέπει να τους δώσουν οι συνάδελφοί τους που δεν εμβολιάζονται».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «Δεν είναι κάτι καινούριο η υποχρεωτικότητα στον δημόσιο τομέα και ειδικά στους υγειονομικούς, προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ασθενείς. Για παράδειγμα περνούν από ψυχιατρική εξέταση αλλά και ζητούνται ακτινογραφίες για να προσληφθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.