ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισραήλ: Το 59% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο, το 19% και με τρίτη δόση αλλά καθημερινά 10.000 κρούσματα!

Ισραήλ: Το 59% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο, το 19% και με τρίτη δόση αλλά καθημερινά 10.000 κρούσματα!

Την ίδια στιγμή που η ΕΜΑ μιλά για αυξημένους νομικούς κινδύνους επειδή δεν έχει γίνει ακόμη σύσταση για χορήγηση πρόσθετης δόσης η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη είναι έτοιμη να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς τρίτης δόσης όπως ανακοινώνουν στελέχη της χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία ότι αυτό είναι η “λύση”.

Μάλιστα το κράτος “πρότυπο” και διαρκές παράδειγμα των κυβερνητικών που είναι το Ισραήλ αγωνίζεται να περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού με περισσότερα από 10.000 να καταγράφονται καθημερινά για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Φαίνεται ότι τελειώνει πλέον και επισήμως το «παραμύθι», πως δηλαδή θα πάρουν την «ελευθερία» τους πίσω οι πολίτες μόλις κάνουν τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ήδη σας είχαμε αναφέρει στο pronews.gr πως οι κυβερνήσεις ετοιμάζουν την τρίτη (αναμνηστική όπως την λένε) δόση, ενώ και ο Αλμπέρτ Μπουρλά της Pfizer έριξε «ρουκέτα» καθώς υποστήριξε πως είναι πιθανή μια μετάλλαξη που θα καταστήσει τα εμβόλια άχρηστα και πως η εταιρία του ετοιμάζει νέο εμβόλιο.

Έτσι το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 10.001 νέα κρούσματα.

Την ίδια ημέρα υπήρχαν 688 σοβαρά ασθενείς και σημειώθηκαν 25 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19.

Από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα αυτή των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στο Ισραήλ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020.

Σχεδόν το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ενώ ακόμα ένα 10% είναι με φυσική ανοσία) και περίπου το 19% έχει εμβολιαστεί και με μια τρίτη, αναμνηστική δόση.

Το Ισραήλ βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Στο τέλος Ιουλίου το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί αναμνηστική δόση του εμβολίου με στόχο να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση.

Άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει το ίδιο.

Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που έδειξαν ραγδαία μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την πρόληψη των μολύνσεων παρότι το εμβόλιο συνέχισε να παρέχει ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί εβδομάδες η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται στη χώρα αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.