ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα γυρίζουν τώρα για την 3η δόση: «Δεν υπάρχει ανάγκη σε εμβολιασμένους» λέει ο ECDC

Τα γυρίζουν τώρα για την 3η δόση: «Δεν υπάρχει ανάγκη σε εμβολιασμένους» λέει ο ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) παρουσίασε έκθεση που βάζει «φρένο» στην χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο γενικό πληθυσμό.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη επιπλέον δόσεις για άτομα με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ως μέρος του πρωτογενούς εμβολιασμού τους, εάν δεν επιτευχθεί επαρκές επίπεδο προστασίας από τον τυπικό πρωτογενή εμβολιασμό.

Τα στοιχεία που βασίζονται στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τη διάρκεια προστασίας δείχνουν ότι όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ/τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) είναι επί του παρόντος εξαιρετικά προστατευτικά έναντι νοσηλείας, σοβαρών ασθενειών και θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19, ενώ περίπου ένας στους τρεις ενήλικες στην ΕΕ/ΕΟΧ άνω των 18 ετών χρόνια δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένος. Σε αυτήν την κατάσταση, η προτεραιότητα πρέπει τώρα να είναι ο εμβολιασμός όλων εκείνων των επιλέξιμων ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον προτεινόμενο εμβολιασμό. Παράλληλα, ο ECDC αναφέρει ότι, είναι επίσης ζωτικής σημασίας η συνέχιση της εφαρμογής μέτρων όπως η φυσική απόσταση, η υγιεινή των χεριών και του αναπνευστικού και η χρήση μάσκας προσώπου όπου απαιτείται, ιδίως σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης ή νοσοκομειακούς θαλάμους με ασθενείς σε κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ ενισχυτικών δόσεων για άτομα με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα και πρόσθετων δόσεων για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι μια επιπλέον δόση εμβολίου μπορεί να βελτιώσει την ανοσολογική απόκριση σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως λήπτες μοσχεύματος οργάνων των οποίων οι αρχικές αποκρίσεις στον εμβολιασμό ήταν χαμηλές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επιλογή χορήγησης πρόσθετης δόσης εμβολίου θα πρέπει ήδη να εξετάζεται. Θα μπορούσε επίσης να εξεταστεί η παροχή πρόσθετης δόσης, ως προληπτικό μέτρο, σε ηλικιωμένα ασθενή άτομα, ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν σε κλειστούς χώρους, όπως είναι οι τρόφιμοι κέντρων μακροχρόνιας περίθαλψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.