ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα νύχια προδίδουν την έλλειψη βιταμινών – Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Τα νύχια προδίδουν την έλλειψη βιταμινών – Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Αν δείτε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο στα νύχια σας δεν θα πρέπει να το αγνοήσετε, καθώς συνήθως σχετίζεται με ανεπάρκεια σε μία ή περισσότερες βιταμίνες.

Οι λευκές κηλίδες, το σπάσιμο και οι αυλακώσεις είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που υποδεικνύουν έλλειψη βιταμινών, όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο express.co.uk. Ωστόσο μην ανησυχείτε καθώς αντιμετωπίζονται εύκολα με συμπληρώματα διατροφής.

Λευκές κηλίδες

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παρατηρήσει κατά καιρούς τις λευκές αυτές κηλίδες σε ένα ή περισσότερα νύχια μας. Και μπορεί να έχετε ακούσει ότι αυτό υποδηλώνει έλλειψη ασβεστίου, ωστόσο πρόκειται για αστικό μύθο.

Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν λαμβάνετε αρκετό ψευδάργυρο ή σίδηρο. Μπορεί βέβαια οι λευκές κηλίδες να είναι αποτέλεσμα ενός απλού χτυπήματος.

Μπορείτε πάντως εύκολα να δυναμώσετε τα νύχια σας και να εξαφανίσετε τις λευκές κηλίδες αντιμετωπίζοντας την ανεπάρκεια βιταμινών με συμπληρώματα διατροφής και χρησιμοποιώντας σταφυλέλαιο ή κρέμα χεριών με βιταμίνη Ε.

Σπάσιμο

Τα νύχια σας σπάνε συχνά και εύκολα; Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες γι’ αυτό είναι η έλλειψη σιδήρου.

Ωστόσο, μπορεί να σημαίνει επίσης ότι έχετε έλλειψη σε κάποια από τις βιταμίνες Β ή να μην λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη με τη διατροφή σας.

Είναι εύθραυστα

Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να οφείλονται στην πολύ λίγη υγρασία, στο συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή στην υπερβολική έκθεσή τους σε απορρυπαντικά και «βαριά» προϊόντα νυχιών.

Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα, μπορεί να είναι κομματιασμένα στις άκρες, εύθρυπτα και να έχουν κιτρινωπή απόχρωση.

Αν το πρόβλημα όμως δεν οφείλεται σε εξωτερικό παράγοντα, θα μπορούσε να προκληθεί από αναιμία λόγω ανεπάρκειας σιδήρου, επηρεάζοντας και τα νύχια των ποδιών.

Βαθουλώματα

Αν τα νύχια σας έχουν βαθουλώματα και λακκάκια ίσως οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση ή πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορούν ωστόσο να προκληθούν από ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Αυλακώσεις

Οι αυλακώσεις, τέλος, είναι ένα κοινό πρόβλημα στα νύχια και μπορούν να προκαλούνται από διάφορες αιτίες.

Συγκεκριμένα ωστόσο, οι διαμήκεις αυλακώσεις μπορούν να σημαίνουν ανεπάρκεια βιταμίνης Β12.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές με τα κατάλληλα συμπληρώματα, καθώς και με κρέμες χεριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.