Λέγε-λέγε οι Βρετανοί στο τέλος θα πείσουν τους Ρώσους να τους ρίξουν πυρηνικά

Ιταλία: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό στους δημοσίους υπαλλήλους και το Στρατό!

Ιταλία: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό στους δημοσίους υπαλλήλους και το Στρατό!

Βάσει πληροφοριών, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποφασίσει την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», σε νέες κατηγορίες πολιτών, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνει υποχρεωτικό για τους δημοσίους υπαλλήλους (άρα και για την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και τον στρατό), ενώ είναι πιθανό να ζητηθεί και από τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει αναλυτική αναφορά στο όλο θέμα, σε υπουργικό συμβούλιο αφιερωμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.

Το περιθώριο 24 ημερών, μέχρι την επέκταση του «πράσινου πάσου», σύμφωνα με πληροφορίες δίδεται για να μπορέσουν να προσέλθουν στο μεταξύ στα κέντρα εμβολιασμού, όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται. Στο μεταξύ, μέχρι σήμερα στην Ιταλία ολοκλήρωσε τον κύκλο εμβολιασμού το 71,5% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.

Ο δε Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα με νέες του δηλώσεις θέλησε να στηρίξει, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, την στρατηγική της κυβέρνησης Ντράγκι υπέρ της ευρείας χρήσης του «πάσου».

«Δεν μπορεί να γίνεται αναφορά στην ελευθερία, για να αποφεύγεται ο εμβολιασμός κατά της covid 19. Διότι η αναφορά αυτή ισοδυναμεί με αίτημα να παρασχεθεί δικαίωμα που να επιτρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία -και σε κάποιες περιπτώσεις η ζωή- των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος, επισκεπτόμενος το πανεπιστήμιο της Παβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.