ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σπουδαία ανακάλυψη: Φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο… επουλώνει την καρδιά μετά από το έμφραγμα

Σπουδαία ανακάλυψη: Φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο… επουλώνει την καρδιά μετά από το έμφραγμα

Ερευνητές στη Βρετανία ανακάλυψαν ότι ένα φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της καρδιάς, έπειτα από έμφραγμα.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «American College of Cardiology» οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Tian Zhao του Cambridge University, μελέτησαν τη δράση της Αλδεσλευκίνης (Aldesleukin). Πρόκειται για φαρμακευτική ουσία που, όταν χορηγείται σε καρκινοπαθείς, ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίριά τους.

Όταν η ερευνητική ομάδα χορήγησε την αλδεσλευκίνη σε καρδιακό μυ ποντικών που είχε υποστεί έμφραγμα, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση της ζημιάς. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με έμφραγμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναρρώσουν.

«Βρήκαμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε την καρδιά να θεραπευτεί», δήλωσε ο Δρ. Zhao.

Δεν υπάρχει τρόπος μέχρι σήμερα

Όπως εξήγησε «μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ενεργοποιείται μετά το έμφραγμα, να καταστρέψει κατά λάθος την καρδιά». Πλέον, η ερευνητική ομάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει στις δοκιμές του φαρμάκου στους ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν οι κλινικές δοκιμές μας δείξουν ότι η Αλδεσλευκίνη δουλεύει με τον ίδιο τρόπο στους ανθρώπους, όπως στους ποντικούς, δηλαδή τιθασεύει τους “καλούς αστυνομικούς” του ανοσοποιητικού συστήματος, τότε μπορεί να έχουμε ανακαλύψει έναν τρόπο να βοηθήσουμε την καρδιά να θεραπευτεί ύστερα από έμφραγμα», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.