ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Το Λος Άντζελες έκανε την αρχή: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε παιδιά άνω των 12 ετών

Το Λος Άντζελες έκανε την αρχή: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε παιδιά άνω των 12 ετών

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντενν κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της “νόμο” και να υποχρεώσει τα παιδιά άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, στην περιφέρεια του Λος Άντζελες.

Η απόφαση αυτή αφορά περίπου σε 220.000 από τους σχεδόν 600.000 μαθητές της περιφέρειας αυτής των ΗΠΑ και ελήφθη την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της covid-19 για τα δύο τρίτα των Αμερικανών εργαζομένων, κυρίως για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τους εργαζόμενους σε εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Η απόφαση της σχολικής περιφέρειας του Λος Άντζελες, όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους, ενδέχεται να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες. Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα σχολεία της περιφέρειας αυτής είναι ήδη υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Η απόφαση ελήφθη την Πέμπτη, ομόφωνα και προβλέπει ότι όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών που έχουν φυσική παρουσία στην τάξη θα πρέπει να έχουν λάβει μία πρώτη δόση εμβολίου ως τις 21 Νοεμβρίου και τη δεύτερη ως τις 19 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά που γίνονται 12 ετών θα έχουν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να λάβουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19.

«Το εμβόλιο είναι σίγουρο και ασφαλές και ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούν οι μαθητές μας από τον ιό», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της σχολικής περιφέρειας του Λος Άντζελες Κέλι Γκόμεζ. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες, περίπου το 58% των εφήβων ηλικίας 12 με 18 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 27% των μολύνσεων covid-19 που καταγράφηκε στην κομητεία αυτή την προηγούμενη εβδομάδα αφορούσε ανήλικους κάτω των 18 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.