ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σημάδια για τον καρκίνο του πνεύμονά σας ο ήχος της φωνής σας

Σημάδια για τον καρκίνο του πνεύμονά σας ο ήχος της φωνής σας

Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια για τον καρκίνο του πνεύμονα δεν είναι άλλο από τον ήχο της φωνής σας.

Η φωνή μπορεί να αποτελέσει μέσο για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς ο εν λόγω όγκος μεγαλώνει σε μέγεθος, και ο ήχος της φωνής μπορεί να αρχίσει να αλλάζει.

Έτσι, σύμφωνα με τη Macmillan Cancer Support, μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασθένεια, οποιαδήποτε παρατεταμένη βραχνάδα μπορεί να είναι ενοχλητική και να είναι σημάδι για ενδεχόμενο καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος -φυσικά- διαγιγνώσκεται από τον γιατρό.

Άλλες πιθανές ενδείξεις καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «The Express», μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα με αίμα, αίσθημα δύσπνοιας και συριγμού χωρίς προφανή λόγο και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις στο στήθος.

Ένα άλλο σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα ίσως είναι ο πόνος στο στήθος ή στους ώμους που δεν βελτιώνεται και, μάλιστα, βάσει της τη Macmillan Cancer Support η απώλεια βάρους μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι.

Ακόμα, το ίδιο μπορεί να ισχύει και με το αίσθημα κόπωσης, που δεν μπορεί να εξηγηθεί από άλλα συναισθηματικά ή σωματικά αίτια.

Τα στάδια ανάπτυξης του καρκίνου του πνευμόνα

Κατά τη Macmillan Cancer Support, το πρώτο στάδιο «συμβαίνει όταν ο καρκίνος δεν είναι μεγαλύτερος από 4 εκατοστά και δεν έχει εξαπλωθεί έξω από τον πνεύμονα ή σε κάποιον λεμφαδένα».

Στο δεύτερο στάδιο, ενώ ο καρκίνος μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη, ενδεχομένως να έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του πνεύμονα, περιοχές ακριβώς έξω από τον πνεύμονα και κοντινούς λεμφαδένες.

Πάντως, κατά το τρίτο στάδιο του καρκίνου του πνεύμονα, η ασθένεια έχει εξαπλωθεί συνήθως στους λεμφαδένες και μπορεί να αναπτύσσεται στους αεραγωγούς, στις περιοχές που περιβάλλουν τον πνεύμονα ή σε άλλα μέρη του πνεύμονα.

Ο καρκίνος μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος στο στάδιο 4, αλλά είναι πιθανό να έχει εξαπλωθεί στον πνεύμονα και, μάλιστα, από την άλλη πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, στο στάδιο 4 του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να υπάρχουν καρκινικά κύτταρα σε υγρό στον υπεζωκότα ή γύρω από την καρδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.